Partiye üye olan 200 kişi için bir restoranda düzenlenen rozet takma törenine katılan Gültekin, burada yaptığı konuşmada, İzmir'deki çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kentte 6 bin üyeye ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Mısır'daki olaylara değinen Gültekin, artık ezilen halkların kendi kaderlerini kendilerinin çizeceğini, ABD destekli yönetimlerin görevde kalamayacağını, yeni bir sayfanın açıldığını belirtti. Gültekin, "Bu ayaklanmalar göstermektedir ki ABD artık kaybetmiştir. Bu gerçeğin halklar tarafından tarihe yazıldığını görüyoruz. Şimdiye kadar besledikleri yönetimler kaybolmaktadırlar" dedi.
Seçim sandığından çıkmanın bir şey ifade etmediğini, bu ayaklanmaların bunu gösterdiğini ifade eden Gültekin, "Mısır ve Tunus halkları bu gerçeği bize de hatırlattılar. Milletin örgütlü gücünün ayağa kalkması tek çaredir" diye konuştu.
Haziran'da yapılacak genel seçimlere parti olarak hazır olduklarını ifade eden Gültekin, "İşçi Partisi 13 Haziran'da Doğu Perinçek'in önderliğinde Meclis'te olacaktır. Bunun için birinci olarak kendi gücümüze ve halkımıza güveniyoruz" şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından İP'ye üye olan 200 kişiye rozetleri takıldı.

Editör: Haber Merkezi