Selim Selimoğlu- CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, uzun bir süredir Ak Parti'nin İzmir üzerinden siyaset yaparak CHP'li belediyeler üzerinde baskı yarattığını ve son olarak da 16 gündür eyleme devam eden itfaiyecilerin siyasete alet edildiğini belirtti. Yaptığı basın açıklamasında İzmir'in gündemindeki sorunlar üzerinden polemik üretmek yerine iktidar ve muhalefet milletvekilleri olarak çözüm için birlikte hareket etmeyi öneren CHP'li Moroğlu, "Danıştay'ın yürütmeye ilişkin kararlarına uyulması zorunludur. Hal böyleyken Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik saldırılara bu karara uyduğu için bir yenisi eklendi. Bu kez rol sahibi AKP Milletvekili İlknur Denizli'dir. 21 Eylül 2011 tarihinde Danıştay'ın aldığı karar, tam iki ay sonra 17 Kasım 2011 tarihinde Büyükşehir'e bildiriliyor. Bu karar zamanında gelseydi bu sınavlar yapılmayacaktı. İlknur Denizli de Büyükşehir Belediyesi'ne bu karara uyması için çağrı yapıyor. İlknur Denizli birilerine laf söyleyecekse, cesareti varsa, İçişleri Bakanlığı'na söylesin" dedi. Ak Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli'nin basına yaptığı bazı açıklamalarda 'İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ile tekrar görüştüm' sözlerini hatırlatan Mustafa Moroğlu, 'tekrar' kelimesinin altını çizerek, "Yani daha önce de görüşmüştünüz. Bu yazıyı siz mi yazdırdınız? Danışmanlığını yaptığınız Büyükşehir Belediyesi'ne bir tuzak daha mı kurdunuz? Çok tehlikeli bir işe soyunuyorsunuz Sayın Denizli" diyerek tepki gösterdi.

"Yeni gömlek" benzetmesi

İtfaiye erlerinin sonuna kadar haklı bir mücadelede olduklarını ve onlara destek olduğunu ifade eden CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, İlknur Denizli'nin daha önceki siyasi kimliğini hatırlatarak, İzmirli olduğunu unutmamasını, çalışma ahlakını ve kişiliğini çok iyi bildiği mesai arkadaşlarına saldırmamasını istedi. Ak Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli'nin vicdanıyla baş başa kaldığında yine bir İzmirli gibi davranacağını da sözlerine ekleyen Moroğlu, "29 Ekim kutlamaları iptal edildiğinde AKP Milletvekili olmasaydınız ilk siz koşardınız. Ne çabuk alıştınız yeni gömleğinize? Kendinizi AKP Genel Başkanı'na kanıtlamak peşindesiniz" dedi. Yapılanların politik hırslar için eski mesai arkadaşlarına ve Başkan Kocaoğlu'na yeni tuzaklar kurmak olduğunu tekrarlayan Moroğlu, Denizli'nin Büyükşehir Belediyesi'nin sorumlu gösteren açıklamalarını iş ve aş üzerinden istismarcılık olarak değerlendirdi.

"İtfaiyeciler için iki yol var"

Mustafa Moroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi bünyesinde görevine başlayacak 286 kişi için iki yol olduğunu belirterek, "Birincisi Danıştay yürütmeyi durdurma kararını kaldıracak. İkinci yol ise iktidar milletvekillerine kalmış. Bu yönetmelik bu haksızlığı giderecek şekilde yeniden düzenlenecek. Tıpkı MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve 4 MİT görevlisini kurtarmak için çıkarttığınız yasa gibi. 286 kişiyi işine kavuşturacak yol budur. Bu konuda yetkili olan sizin partinizdir. Gençlere tek tek mahkemeye gidin diyeceğinize, görevinizi yapın" dedi.

"Hırs için yıpratmayın"


İktidar partinin milletvekillerine seslenen Mustafa Moroğlu, sorunların çözümü için İzmir Milletvekillerine ve belediye başkanlarına birlikte mücadele etmek yakışır diyerek çağrıda bulundu. Belediye başkanlarını zora düşürecek davranışlarda bulunmanın bir milletvekiline yakışmadığının altını çizen Moroğlu, "İzmir'de iki yıl sonra yapılacak yerel seçimlerdeki hırslarınız için yıpratma kampanyaları yapmak yakışmaz. İzmirli sizi milletvekili seçti. Esas göreviniz, iktidar partisinin milletvekili olarak, İzmirliler'in sorunlarının çözümü için çalışmaktır" dedi.
Editör: Haber Merkezi