AK Parti Urla İlçe Başkanı Tarkan Bakırlı, Karaburun İlçe Başkanı Adil Soyer, Narlıdere İlçe Başkanı Abdulmuttalip Savar’ın evsahipliklerinde yapılan toplantılara AK teşkilatlar yoğun ilgi gösterdi. Akay’a ilçe ziyaretlerinde İl Başkan Yardımcıları Aziz Demir, Mahmut Badem, Sinan Aydın, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Atilla Kaya, Gerçek Tekin, Sefa Demirel,İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Nazmi Kalyoncu da eşlik etti.

İlçe ziyaretlerinin yanında esnaf ve vatandaşlarla da sohbet eden Akay, İzmir’de AK Parti icraatlarini en iyi  şekilde anlatarak AK siyaseti en iyi şekilde anlatarak başarıya ulaşacaklarını söyledi. Bu çalışmaları yaparken ilçe teşkilatlarına çok önemli görevler düştüğünü ifade eden Akay, “ 30 ilçe başkanımız çalışırsa il başkanı olarak başarılı olurum. İlçe teşkilatlarımız güçbirliği içinde çalışırsa ilçe başkanımız başarılı olur. Hiç kimseyle kavga etmeden örnek bir seçim çalışmasını başlattık. Milletvekili adaylarımız belli olunca da tüm teşkilatlarımız ile birlikte tabandan tavana AK siyaseti, AK icraatları tüm İzmir’de durmadan anlatmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın  mutluluğu, refahı, ülkenin adalet ve kalkınma ile büyümesi için siyaset yapıyoruz. Milletimiz bugüne kadar katıldığımız İki Milletvekili Genel, iki Mahalli İdareler Genel ve iki de halkoylamasında partimizin yanında olduğunu göstermiştir. Bu takdirin hakkını gece gündüz demeden çalışarak göstermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Teşkilat çalışmalarında kadın-erkek demeden bütünlük içinde çalışılması gerektiğini vurgulayan İl Başkanı Ömer Cihat Akay,  teşkilat mensuplarının eşlerini de parti teşkilatlarında görmek istediğini, seçim sathı mahalinde birlikte çalışılması gerektiğini söyledi. Akay, “ Birlikten kuvvet doğar. Seçim çalışmalarımızda bayanların katkısı çok büyük olacaktır. Kadın teşkilat mensuplarımız da erkek teşkilat mensuplarımız da eşleriyle birlikte siyaset yaparlarsa başarımız daha da katlanır. Yarının Türkiye'si kadınların emeğiyle şefkatiyle siyasi sürece daha fazla dahil olmasıyla inşa edilecektir. Türkiye aydınlık yarınlara kadınlarla kavuşacaktır. Bu yüzden çalışmalarımızda kadın-erkek genç yaşlı demeden birlik ve dayanışma içinde başarı hedefinde kenetlenerek çalışmalıyız” dedi.