MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisince Çanakkale'nin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde, özel bir mazeret olmadığı taktirde mutlaka ve mutlaka yüksek bir katılım için sandığa gidilmesini istedi.

Siyasi iktidarın da böyle bir ortamda adil ve hile karıştırmadan güven içerisinde sağlıklı bir seçimin yapılması için üstün bir gayret göstermesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 9 yıla yaklaşan bir süredir ülkeyi yönettiğini, iki dönem iktidar olduğunu, yüksek bir oy oranıyla 330 ve 341 milletvekili aralığında bir milletvekili desteği ile TBMM'de temsil edildiğini anımsattı.

Bahçeli, şöyle konuştu: "Dolayısıyla tek başına bir iktidar olarak Meclisteki bu üstün çoğunluğuyla Adalet ve Kalkınma Partisi, gerek seçim beyannamelerinde, gerekse hükümet programlarında siz değerli vatandaşlarımın mutluluk ve refahı için ne gibi bir tedbir alacak ise ne gibi bir politika uygulayacak ise buna engel teşkil etmeyen bir durum söz konusu olmuştur. Dolayısıyla Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Meclis'te alamayacağı bir karar, çıkartamayacağı bir yasa, uygulayamayacağı bir sosyal ekonomik politika yoktur. Aradan geçen süre içerisinde bu fırsat ve imkanı değerlendirebilmiş midir? Milletimizin bu ani teveccühü karşısında milletimize layık olabilmiş midir?. Özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş olan vatandaşlarımızın da bu konuda dikkatini çekmek istiyorum. 2002 yılında evinizde aşınız kaynıyor, işsiz çocuklarınız iş bulabiliyor ve geliriniz yükseliyor, hayat standardınız geçmişe göre daha da iyileşiyor ve toplumda var olan huzurdan hepiniz memnun iseniz, o zaman durmak yok yola devam çağrısına kulak vermeniz ve Adalet ve Kalkınma Partisini üçüncü defa iktidar yapma talebine karşılık verebilirsiniz. Ancak gerçek bu değilse, yani gelir seviyenizde azalma, hayat standardınızda önemli bir düşme, çocuklarınıza iş bulamama veya geçim darlığına düşmüş, yoksulluğa itilmiş insanlar olarak 9 yıldan bu yana bu iktidarın tüm uygulamalarından memnun değilseniz o zaman bir başka şey söylemek lazım. Hangi gün 12 Haziran'da. Ne demek lazım? Durmak yok yola devam yerine, yeter artık Sayın Başbakan biraz iktidardan git demek lazım."
 
Ülkemizi yönetemiyor

 
Devlet Bahçeli, Türkiye'nin iyi yönetilmediğini, tek başına iktidar olan, bütün imkanları elinde tutan bugünkü siyasi iktidarın, halkın mutluluk ve refahını artırmada, ülkeyi huzurlu ve mutlu kılmada yetersiz kaldığını öne sürdü.

Sadece ve sadece kendilerinin çevresinde oluşturdukları bir mutlu azınlığın bugünkü iktidardan memnun olduğunu savunan Bahçeli, şunları kaydetti: "Bugünkü iktidarın 9 yıllık uygulamalarını değerlendirdiğimizde, Adalet ve Kalkınma Partisine oy veren vatandaşlar değil, ama Adalet ve Kalkınma Partisi iktidar olduktan sonra partinin yöneticisi, bakanlar kurulu veya TBMM'deki milletvekilleri, yakınları, çevreleri, birlikte oldukları insanları göz önüne aldığımız vakit önemli bir refah artışına, servet sahibi olduklarına şahit olmaktayız. Çünkü 2002 ile 2009 yılı arasındaki sürede ne gibi bir hayat seviyesinin değişikliği kendisini gösteriyor zaten. AKP varsa yoksa yandaşlarını ve ailelerini zenginleştirdi. Yaptıkları tek iş bu oldu. Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi lale ve sülale devri yaşıyor. Her yönüyle gösterişe yönelmişler, her yönüyle düne kadar söyledikleri hayat ortamından uzaklaşmışlar. Bir eli yağda bir eli balda ve ortalığı da güllük gülistanlık görmektedirler."

Editör: Haber Merkezi