17 Aralık’taki Büyük Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu sonrası AKP’de başlayan iç huzursuzluk had safhaya ulaştı. Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın istifaları ile başlayan deprem cemaate yakın olduğu öne sürülen isimlerle devam etti. Son bir ay içinde AKP’de 6 isim istifasını sundu.

Başkent kulisleri şimdi de yeni bir istifa dalgası iddiası ile çalkalanıyor. Son olarak gazeteci Emre Uslu’nun attığı bir tweet ile söylentiler yeniden gündeme geldi. Uslu; 15 AKP’li vekilin partilerinden istifa edeceklerini açıkladı.


CUMHURBAŞKANI İKNA TURUNDA

Meclis kulislerinde dolaşan bir başka iddiaya göre ise AKP’li 15 milletvekili perşembe günü toplu halde istifa etmeye hazırlanıyor. İstifa haberlerinin duyulması üzerine ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül devreye girdi. Gül’ün istifaları engellemek için aralarında eski çalışma arkadaşlarının da bulunduğu milletvekillerini ikna etmeye çalıştığı iddia ediliyor.

İstifa gerekçesi olarak ise Başbakan Erdoğan’ın söz konusu operasyonlar karşısındaki tutumu ile yeni HSYK tasarısına olan tepkiler gösteriliyor. (Sözcü)
Editör: Haber Merkezi