AKP sözcüsü Beşir Atalay basın mensuplarına önemli açıklamalar yaptı. Atalay, AKP'de il, ilçe, kadın kolları gibi görevlerde bulunanların aday adaylığı için istifa etmemesini, onların aday gösterilmeyeceğini söyledi. Atalay, AKP'den aday olmak isteyen erkeklerden 5 bin TL, kadınlardan ise 2 bin 500 TL ücret alınacağını da açıkladı. Atalay, Bank Asya için ise "Siyasi bir etkilenmeyle olsaydı çok önceleri olurdu" açıklaması yaptı.

İşte Atalay'ın açıklamalarının satır başları

Ak Parti olarak tüm seçim çevrelerinde seçime iştirak edeceğiz. Parti adaylarının tespit ve sıralamasında merkez yoklamasını esas aldık. Aday adaylık başvurusu 11 Şubat 2015’te başlayacak 20 Şubat’ta bitecek. Bu başvurular genel merkez ya da il teşkilatlarına yapılabilir. Biz daha önce bir ilke kararı aldık. Son kongrede teşkilatlarımızda yöneticiliğe aday olan ve seçilen kişiler için aday adaylık söz konusu olmayacak.

İli ilçe başkanlığı, kadın kolları gibi görevlere aday olup seçilenler aday olamayacak. İstifa etseler dahi aday yapılmayacaklar. Bunu daha önce açıklamıştık. Teşkilat mensubu arkadaşlarımız aday adayı olmak için hiç istifa etmesinler. Belediye başkanlarımız belediye ve il genel meclisi üyelerimiz de aday adayı olmak için istifa etmesinler listeye giremeyecekler. Aday adaylarımızdan erkeklerden başvuruda 5 bin lira kadın adaylardan 2 bin 500 lira alınacak. Engellilerden ise hiç özel aidat başvuruda alınmayacak.

HAKAN FİDAN’IN ADAYLIĞI İLE İLGİLİ İDDİALAR

Benim bildiğim bir konu değil. Sayın cumhurbaşkanımız ve başbakanımız paylaşmışlar. Ben doğrusu o konuda bir şey söyleyemeyeceğim.

BANK ASYA’DA YAŞANAN GELİŞMELER


Bu geniş bir konu. Ekonomiden sorumlu arkadaşlarımız daha geniş açıklayabilir. Türkiye ’de bankacılık sistemine çok ciddi bir denetim getirildi bizim dönemimizde. Kriz yıllarında çok sayıda bankanın batması vatandaşların mağdur olması ve ekonomiyle ilgili büyük bir çöküntüydü.

Ak Parti döneminde BDDK kuruldu. Bütün hepsi bankalar hem iyi yürüsün hem de vatandaş mağdur olmasın diye yapıldı. Yani orada bir risk varsa bu tür tedbirler alınır. Bank Asya konusu yeni gündemde değil. Siyasi bir etkilenmeyle olsaydı çok önceleri olurdu.

Bankaların kendi yürüyüşü değerlendirildi herhalde ve o risk aşamasına geldiği için oradaki mevduat sahiplerini korumak açısından bu yapılmıştır. Bu teknik bir konudur.
Editör: Haber Merkezi