Dün bütün partiler milletvekili adaylarının listesini açıkladı. Açıklama sonrası AKP'den iki isim adaylıktan çekildiğini açıkladı. Diyarbakır'da 6. sıradan aday gösterilen Abdurrahman Kurt, Twitter hesabından yaptığı açıklamada adaylıktan çekildiğini belirtirken, Batman 2. sıradan aday gösterilen Mehmet Emin Ekmen de Batman adaylığından çekildiğini duyurdu.

AKP'nin Diyarbakır'da 6. sıradan aday gösterdiği eski milletvekili Abdurrahman Kurt ile Batman'da 2. sıra adayı olarak gösterilen eski milletvekili Mehmet Emin Ekmen'in adaylıktan çekildiği bildirildi.

EKMEN, ÇEKİLDİĞİNİ KENDİ AÇIKLADI

23. Dönem AKP Batman Milletvekili ve Teşkilat Başkan Yardımcısı M. Emin Ekmen, Batman milletvekilliği adaylığından çekildiğini sosyal medya hesabından kendi açıkladı.

7 Haziran genel seçimlerinde partilerin göstereceği milletvekili adayları dün netleşmişti. AKP'de Ziver Özdemir, M. Emin Ekmen, Murat Güneştekin ve Adile Gürbüz, Batman milletvekili adayları olmuştu.

ADAYLIKTA 2. SIRAYA YERLEŞMİŞTİ


AKP'nin kurmayları arasında yer alan Ekmen, adaylıkta 2. sıraya yerleşmişti.

BU SABAH VEKİLLİKTEN ÇEKİLDİ

Ekmen, sabah saatlerinde sosyal paylaşım ortamı Twitter hesabından yaptığı açıklama ile Batman milletvekilliği adaylığından çekildiğini açıkladı.

İLK AÇIKLAMA

Ekmen, takipçileri ile paylaştığı yorumunda "Arkadaşlarımızın uyumlu bir çalışma yürütmesine imkan vermek, Batman'ın siyasi coğrafya dağılımına uygun yeni bir adayın belirlenerek partimizin seçimlere daha güçlü ve heyecanlı girmesine fırsat tanımak üzere AK Parti Batman 2. sıra adaylığından yasal süresi içerisinde çekiliyorum." ifadelerini kullandı.

KURT'TAN AÇIKLAMA

AK Parti tarafından Diyarbakır'da 6'ncı sırada milletvekili adayı gösterilen eski milletvekili ve İl Başkanı Abdurahman Kurt, adaylıktan çekildiğini açıkladı. Kurt, Twitter hesabından, "Bismillah her hayrın başı. Olan da hayır vardır. AK Parti'deki siyasi sürecimizi tamamlamış bulunuyoruz. Toplumsal barış adına yaptığımız çalışmalarda maddi manevi katkı sunan tüm dostlara en kalbi şükranlarımı iletiyorum. Umarım 2015 seçimleri bizi toplum olarak birbirimize daha da yakınlaştırır" dedi.

CHP ANTEP ADAYI DA  ÇEKİLDİ


CHP'den Gaziantep 9. sıra milletvekili adayı olan Mahmut Kozbaş adaylıktan çekildi. 

Veteriner Mahmut Kozbaş, adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Editör: Haber Merkezi