AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'e 'pişkin siyasetçi' benzetmesinde bulunan CHP'li İnce, Çelik'in yalan söylediğini ve konuları saptırdığını dile getirdi.

İnce, Çelik'e yönelik şu açıklamalarda bulundu: "Siyasette pişkinlik dendiği zaman akla ilk gelen isim AK Partili Hüseyin Çelik'dir. Kendisi bugün televizyon kanallarında açıklamada bulunmuş Açıkça yalan söylüyor. Dün Genel Başkanımız grup toplantısında; 'Grup Başkanvekilimiz Muharrem İnce hükümeti eleştirdiği için dava açıldı, dokunulmazlığını kaldırmak istiyorlar' demişti. Ben de o fezlekeyi kürsüden yırtmıştım. Yine doğruları, Birincisi , 'o tarihte Muharrem İnce Grup Başkanvekili değildi' diyor. Bu doğru değil. Ben o tarihte Grup Başkanvekiliydim. İkincisi Grup Başkanvekili olmam da şart değil. Ben 9 yıldır milletvekiliyim. Bir milletvekiline hükümeti eleştirdi diye dava açılmaz. Bu ancak faşist ülkelerde olur. O fezlekeyi de tanımadığımı orada yırttığımı herkes gördü. Yani Genel Başkanımızın söyledikleri doğru."

Çelik'in konuyu saptırdığını anlatan İnce, şöyle konuştu: "Hüseyin Çelik, konuyu saptırmasın. O fezlekeyi de yarın kendisine vereceğim. Trafiği aksatmışım o yüzden dava açılmış. Böyle bir saçmalık olur mu arkadaşlar. Bu ülkede hükümetin yetkilileri için otobanlar kapatılıyor biliyoruz bunları. Ben oraya Pamukova'ya küçük bir ilçeye gittim. Vatandaşlarda orada 15 dakika kendilerine seslenmemi istedi. Olay bu kadarlık aslında."