Fransa ve Avrupa'nın çeşitli bölgelerinden Strassburg'a akın eden Aleviler Strasbourg Belediyesi önünden Avrupa Parlamentosu'na doğru yürüyüşe geçti. Fransa'dan 32 Alevi Kültür Derneği ile 20 Türk derneği protesto eylemine destek oldu. Cumartesi günü gün boyu süren yürüyüşe Avrupa'nın 14 ülkesinden 100'e yakın Alevi Federasyonlarına bağlı dernekler katıldı. Dernek üyelerin taşıdıkları dövizlerde AKP hükümeti ve başbakan Recep Tayyip Erdoğan eleştirildi.
Strasbourg'taki Place Bourse Meydanı'nda başlayan yürüyüş Avrupa Konseyi'ne kadar devam etti. Yaklaşık 3 saatlik yürüyüşte binlerce Alevi savaşa karşı ve Başbakan Erdoğan aleyhine sloganlar attı. Eylemciler AK Parti hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın izlediği politikaya karşı protesto edip 'kırmızı kartl' gösterdi.
Türkiye'de yaşayan Alevilerin eşit yurttaşlık çığlığına ses katmak ve Alevilerin karşı karşıya kaldıkları ayrımcı ve asimilasyoncu politikaları Avrupa'nın da gündemine taşımak ve duyarlılık oluşturmak için böyle bir miting organize ettiklerini belirten Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı Erdal Kılıçkaya, "Avrupa'nın gerçekleri görebilmesi için 21. yüzyılda diri diri yakılmamız mı gerekiyor?" dedi.

578 cemevi var

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, TBMM çatısı altında 50 milletvekiliyle çok sayıda çalışan personelin Alevi olduğuna dikkat çekti. TBMM'de Cemevi talebini yerine getirilmediğini söyledi. Aygün, TBMM'de kadın ve erkekler için ayrı mescitlerin bulunduğunu ama Cemevine müsaade çıkmadığını anlattı. Aygün Türkiye'de 100 binden fazla cami bulunduğunu savunurken cemevi sayısın sadece 578 olduğunu söyledi.
Türkiye'de AKP hükümetinin Alevilere yönelik politikasını sert bir dille eleştiren CHP milletvekili Hüseyin Aygün, "Siz ancak kavga ederseniz, haklarınız için mücadele ederseniz, sokaklara çıkarsanız, hakkınızı alabilirsiniz" şeklinde konuştu. Türkiye'de anti demokratik uygulamaların her geçen gün daha da arttığına dikkat çeken Aygün, "Kavga etmeye hazır olmalıyız, Ben de bu kavganın, mücadelenin bir neferi olacağım" dedi.