İzmirliler AKP iktidarına ummadığı bir tokadı atacak diyen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, "İzmir'den önce Manisa, Balıkesir gibi birçok ili ziyaret ettik. İzmir'de de diğer illerde de MHP'ye ciddi bir yöneliş var. 42 yıllık tecrübemiz ve müstesna kadromuz ile bu işi layıkıyla yapacağımıza inanıyoruz. Bizi vatandaştan gizlemeye çalışan yandaş medya ile karşı karşıyayız. MHP'yi yok sayanlar mahçup olacak. Sipariş anketler için bedelini ödememiz karşılığında bize de teklif geliyor. Ama kabul etmiyoruz" dedi. İzmir için hedefledikleri milletvekilliği sayısını da açıklayan Büyükataman, "Biz hedefimize yöneldik. Amacımız İzmir'de her iki toplam milletvekili sayısının yarısından bir fazlasını MHP olarak almak. Biz hedefimize yönelicez. Gerisi Allah'ın ve seçmenin takdiridir" şeklinde konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, MHP İzmir İl Başkanı Hasan Ali Türkarslan, İl Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Başkanı Zerrin Çalışkan Yöndem ve MHP Milletvekili Aday Adayı Mevlüt Taga Haberekspres Gazetesi'ni ziyaret etti. Türkiye'nin kritik bir dönemeçte olduğuna işaret eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Büyükataman, ülkenin bölünmez bütünlüğü ve üniter yapısı konusunda kendileri ile paralel düşünen birçok CHP seçmeninin MHP'ye sıcak baktığını söyledi. AKP İktidarı'nın tek başına kontrolsüz bir güçle muhalefet partilerinin tüm öneri, katkı ve eleştirilerine kapısını kapadığını vurgulayan Büyükataman, "Milletin sağduyusu herşeyi tüm hesapları altüst ediyor. Tehlikeli bir gidişat içindeyiz. Kapalı kapılar ardında yapılan anlaşmalar ile Türkiye'nin geleceği konuşuluyor" dedi. AK Parti Hükümeti'nin iktidar süresince yapmak istediklerini alıştıra alıştıra topluma dikte ettiğini söyleyen Büyükataman, "Açılım dedikleri herşey Türkiye'nin milli birlik ve bütünlüğünü bozmaya yönelik. Başbakan konuşmalarında bir türlü Türk diyemiyor. Lazı, Çerkezi, Gürcüsü diye başlayan dizgede Türk ifadesi yer almıyor. Bu çok tehlikeli bir ayrışmanın emaresi. 1000 yıllık ailemizi birbirinin nereli olduğunu araştırır hale getiriyorlar. Bu millet çok daha zor koşullarda dünyaya baş kaldırmıştır. Bedeli neyse öder ama mücadelemizi başarırız. Ama eğer yanyana olamayacaksak birbirimizden şüphe duyacakzak çok zor. Bu seçim bir kader seçimi. Siyasi görüşü ne olursa olsun tüm vatandaşların sandığa gidip oy kullanması gerekiyor" diye konuştu.

"Anayasa konusunda nabız yokluyorlar"

AKP'nin TÜSİAD aracılığıyla kendi niyetlerini gündeme getirdiğini ileri süren Büyükataman, "İmralı ve Kandil'in istedikleri bir anayasayı hazırladılar. Üst düzey toplumsal uzlaşı ile yapılması gereken süreç hazırlanmadı. Türkiye için neyi yapmak istiyorlarsa gündeme getiriyorlar. Kamuoyunda tartışma açılıyor. Vatandaşların tepkisi ölçülüyor. Sayın Başbakan ve AKP istediği hedefe ulaşmak için bedeli ne olursa olsun yoluna devam ediyor. Siyasette iddialı olmak lazım. Hedefler olması lazım. Ama bu hedeflerin ülkenin geleceğini ve toplumun yaşama hakkını ipotek altına almaması gerekir" dedi. MHP İl Başkanı Hasan Ali Türkarslan ise, "MHP'yi ve söylediklerini topluma ulaştırmayan yandaş medya ile karşı karşıyayız. Heryerde sipariş anketler ile toplumu yönlendirmek isteyen bir grup var. Seçime kadar dinamik mücadeleci bir ekiple alanlarda mücadele edeceğiz" dedi.