Hükümet sözcüsü Bülent Arınç Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı...

İşte konuşmadan satır başları:

Prensip olarak asgari ücretin tespitinde mümkün olduğunda yüksek tutulması prensip olarak benimsendi. Asgari ücrete ilave olarak da, bildiğiniz gibi 4 çocuğu olanlar sıfır vergiye tabii idi. Bunu üç çocuklulara değiştirmek suretiyle, 40-50 liraya yaklaşan bir gelir elde edebilecekler. Ama bu kanun ile olabilecek, kanun maddesi ilave edilebilecek.

Bazı ilçelerde henüz doğalgaz yok, 28 Haziran 2014'e kadar doğalgaz talep eden ilçelere hizmet verilecek.

Son yurtiçi gezileri Manisa'ya yapılmıştır.Sevinçle söylemeliyim ki halkımızın partimize karşı sevgisi yüzde 100'e yakın arttı.

HSYK'dan hayrete düşüren bir açıklama geldi.Başında Adalet Bakanı'nın bulunduğu HSYK böyle bir karar alamaz.Bir dava konusunda HSYK da olsa hiç bir kuruluş açıklama yapamaz.

GEREĞİ YAPILACAKTIR

Adalet Bakanı henüz göreve başlamıştı HSYK'nın gidip ziyaret etmesi gerekirdi. Toplanacaklarsa bakanlıktan biri çağırılmalıydı. Madem açıklama yapacaksınız bunu bildirecektiniz.HSYK, kendi kanunu görmezden gelerek bunu yaptı. HSYK, büyük bir hata yapmıştır. Elbette ki gereği yapılacaktır.

Bir kanun değişikliği yapılacaksa bunun yeri TBMM'dir. Adalet Bakanlığı, elbette ki bildiri dağıtan savcılar hakkında gereğini yapacaktır.

YALÇIN AKDOĞAN

Basında bir tartışma var. Bir arkadaşımız bir makale yazmış. Bugün zannediyorum kendisi çok etraflı açıklama yaptı. Akdoğan’ın yaptığı açıklamanın üstüne bir kelime ifade etmeye bile gerek yok. O kendisini ilgilendirir. Hukukçu olarak söyleyeyim. Tartışılmadı, tartışılmaya da değer görülmedi. Benim bildiğim kadarıyla söyleyeyim, yeniden muhakeme edilmenin şartları vardır. Bu şartlar, bitmiş, kararı çıkmış, denetimden geçmiş kararlar için geçerlidir. Halen yargılaması devam eden mahkemeler için yeniden muhakemeden söz edilemez. Şüphesiz AB sürecinde, AİHM kararları gereğince aldığımız bazı hükümler var. orada da yeniden yargılamanın yolları getirilmiştir. Bunun dışında bir muhakeme sürecini başlatmak mümkün değildir.

TEKRAR YARGILANMA


Halen süren davalarla ilgili yeniden yargılanmadan bahsedilemez.Adalet Bakanlığı'nda da konuyla ilgili bir çalışma bulunmamaktadır. Günlük olaylara bakılarak tekrar yargılama yapılmasın demek sadece temennidir.

EFKAN ALA

Ala'nın sözlerini yorumlamam, farklı bir açıdan bakmam doğru olmaz.Süreçle ilgili maddi kayıpların olduğunu söyleyebilirim. Sayın Başbakanımız da bunu söylüyor. Mali konularda çalışan bakan arkadaşlarımız da bu konuyu gündeme getirecektir.


GÖREVDEN ALMALAR


Eğer rutin olarak bazı görev değişiklikleri gündeme gelmişse, siz birilerini hedef haline getirirseniz bu doğru değil. Bakanın Müsteşarı görevinin başındadır. Ancak bakanlar özellikle yeni göreve başlayan bakanlar, bürokratlarıyla ilgili tasarrufa gidebilir. Bunu cemaatle, bir gazeteyle düşünceyle, son yaşanan olayların parçası olarak göstermek yanlış olur. Bunların çetelesini tutmaya da gerek yok. Eğer haksız olduğunu iddia eden varsa, yargısal denetim ne güne duruyor? Koşar dava açar. İdare içerisinde üst düzey bürokratların görevlerine dönme arzusu, bürokrasi de hoş karşılanmış değildir. Bazı valilerin beş defa geldiğini altı defa geldiğini de biliyoruz. Bir gün Danıştay başkanı ve başkaları bir arada bulunuyorduk. Birisi geldi, Bakanım nasıl işler gidiyor diye, benim işlerim kolaylaştı dedi, valilerin yarısını ben yarısını Danıştay atıyor demişti.