Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin "Bu ülkenin Başbakanı hasta yatağında, Bülent Arınç liderlik sevdasında." ifadelerinin ardından başlayan tartışmalar hakkında konuştu. Özdağ, "İnce'nin başlattığı bir tartışmaya nedense bazı gazeteler balıklama atladı." diyerek basını da suçladı. Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Basın organları önce şunu bilmeleri gerekir ki, Sayın Arınç hem kabinenin hem Ak Parti'nin önemli isimlerinden biridir. Bugüne kadar kişiliği ile ilgili, paparazzi medyası tek bir kare fotoğraf veya ağzından çıkmış tek bir kelime bile yayınlayamadı. Bu gazeteler ucuz hesaplar peşinde koşmayı ve ülkemizi kaos ortamına sokmaya çabalamayı bir kenara bırakıp dürüst, özgürlükçü, hukuk devletinden yana, temiz siyasetin merkezi Ak Parti'nin yaptıklarına basın gücü olarak destek vermelidir." dedi. Özdağ, Arınç için, "Bu kadar sene siyasetin en ön safında olup da akçeli işlere bulaşmayan, uçkur zaafına düşmeyen ender isimlerden biridir." diyerek şöyle devam etti: "Arınç'a yönelik bir kampanyası yürütülüyor. Bunun Tayyip bey sonrası ile ilgisi olduğunu sanmıyorum. Ak Parti tam bir lider partisidir. Başbakan, partinin sadece dünü veya bugününe değil, her şeyine hakim. Yarınını da muhtemelen kendisi belirleyecektir. Dolayısıyla Ak Parti gibi bir partide bu tür tartışmaların önemli bir karşılığı yok."

Tartışmaların medyada yer bulmasının özel bir amaç taşıdığını iddia eden Özdağ, "Arınç'ı kimi hedefleri için engel olarak görenler, zamanında onu aşıp devlet imkanlarını sömüremeyenler veya siyasi çizgisini kendi ikballeri açısından tehlikeli bulanlar bu tür kışkırtma kampanyalarına çanak tutabilirler. Politikacı dediğin, yiyecek, içecek, gezecek, eğlenecek, beş yıldızlı otellerde oda kapatacak, her hırsızın davetine koşacak, milleti unutup, bir avuç haramzadenin avukatlığını yapacak... Arınç bunu yapmadığı için belden aşağı vurarak yıpratmak istiyorlar. CHP Başbakanı çok mu seviyor? Önemli olan vurmak. Arınç da bir insan, o da eleştirilebilir. Ama eleştirileri fikir ve düşünce düzeyinde tutmak yerine kişilik haklarına saldırarak yapmak kimseye fayda getirmez." dedi.

Överken de eleştirirken de dengeli olmak gerektiğini belirten Özdağ, "Yazık ki medyanın böyle bir duyarlılığı yok. İnsanları çok çabuk göklere çıkarıp, çok çabuk yerin dibine batırıyoruz. Arınç'ı yaklaşık 30 yıldır tanıyorum. Çizgisinde herhangi bir kırılmaya tanık olmadım. Dürüst, namuslu siyasetçilere destek olmak, temiz siyaset beklentisinde olan herkesin vazifesidir. Bu tür yayınlar en çok da siyasetçilerin sırtına yuva kuran parazitler tarafından yapılıyor." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi