Kararın doğruluğunu-yanlışlığını bilmediğini ifade eden Arınç, “Bilmiyorum çünkü o toplantıda değildim. İkincisi araştırma ihtiyacı duymadım. Çünkü bugün YAŞ var. Belki Başbakan açıklama yapar, belki başka arkadaşlar yapar.” diye konuştu.

AK Parti’nin 2002’de iktidara geldiğini hatırlatan Arınç, şöyle devam etti: “10 yılda MGK’da kabul edilen hiçbir şey hayata geçirilmediği gibi biz dindarları, dini grupları mağdur edecek hiçbir şeyi hayata geçirmedik. Milli Güvenlik Siyasi Belgesi’nin işlevliğini ortadan biz kaldırdık. Böyle bir karar alınmış olsa bile hükümete tavsiye edilmiş olur. Hükümet de bunu hayata geçirmemiştir. Bunların şahidi olan bir başbakan yardımcısı olarak bunun hayata geçirilmediğini söyleyebilirim.”

ÇİÇEK : HABER NE KADAR DOĞRU, NE KADAR GERÇEK BİLMİYORUM

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 3. Ankara'da Malatya Günleri etkinliğine gelişinde açıklamalarda bulundu 'Gülen'i bitirme kararı 2004'te MGK'da alındı' başlıklı haberin hatırlatılması üzerine Çiçek, "Tek başıma benim imzam yoktur. Haberi okumadım. Bilmiyorum. Varsa bu türlü konular ilgili yerlerle konuşulmuştur. İmza atması gerekenler varsa birlikte atılmıştır. Yoksa Milli Güvenlik Kurulu ile ilgili bir konuda benim tek başıma imzam olmaz. Haber ne kadar doğru, ne kadar gerçek bilmiyorum" dedi.

AKDOĞAN : 2004'TEKİ MGK KARARI HÜKÜMET TARAFINDAN YOK HÜKMÜNDE KABUL EDİLDİ

AK Parti Ankara Milletvekili ve Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, "2004'teki MGK kararı hükümet tarafından yok hükmünde kabul edilmiş, hiç bir bakanlar kurulu kararı alınmamış, hiçbir işlem yapılmamıştır" dedi.

Editör: Haber Merkezi