AKP iktidarının ülkeyi bölünmeye ve yoksulluğa götürdüğünü söyleyen Bahçeli, "Sizlerden 8 yıldır iktidarda bulunan AK Parti'ye 12 Haziran'da bir tokat atmanızı istiyorum" dedi.

Salihli - Bozdağ istikametinden Ödemiş'e gelen MHP lideri Bahçeli'yi ilçe girişinde partililer karşıladı. Vatandaşların Bahçeli'ye ilgisi zaman zaman sıkışmalara neden olurken, bazı esnaf, "Başbakan Bahçeli" diye slogan attı. Ödemiş pazarındaki turun ardından hükümet meydanına gelen MHP lideri, parti otobüsünün üzerinden halka seslendi. Bahçeli'nin konuşması zaman, "Devletin başına Devlet gelecek" sloganları ile kesildi.

AKP'nin anlamsız açılım politikalarıyla ülkeyi teröristle pazarlık yapar hale getirdiğini ifade eden Bahçeli, "Bu ülkeyi felakete sürükler. Bunun baş sorumlusu 8 yıldır iktidarda olanlardır. Yüksekova'da kaymakam yok, Hakkari'de vali odasından çıkamıyor. Bunlar yandaş medyalarıyla tozpembe tablolar çiziyor. İstanbul'da bölücü PKK teröristleri her gün araç yakıyor, aynı anda İstanbul'da otellerde toplantılar yapan 10 tane bakanın ruhu duymuyor" dedi.

AKP iktidarının kendisine yandaş medya yarattığına da dikkati çeken Bahçeli, "AK Parti iktidarı ekran çocuğu oldu. Ülkeyi 'aldatma ve kandırma dizisi' çeker gibi yönetiyorlar. Kendilerini dizi kahramanı sanıyorlar. Sanki Sayın Başbakan'ın elinde sihirli bir değnek var. Dokunduğu yer güzelleşiyor. Bunu böyle gösteren yandaş basın kuruluşları var. O yandaş basın kuruluşlarının satılık kalemleri var. Ülkenin bölünmeye gittiğini, dış borcun tarih rekorunu kırdığını kimse yazamıyor" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın tek adam olma hevesine kapıldığını öne süren Bahçeli, "Tek adam olanların hali ortada Ortadoğu'da yıllarca başkalarına hizmet edenler teker teker yıkılıyor. Kuzey Afrika'da rejimleri yöneten liderlerin ortada. Umut edelim ki sonumuz onlar gibi ayaklanmalarla gitme olmasın. AK Parti hükümetini tekrar göreve getirmeyin, aksi takdirde baskı rejiminin Türkiye de da uygulanacak" diye konuştu.
Tek başına iktidar için destek isteyen Bahçeli, "Bizim iktidar için programımız, projelerimiz hazır. Bunların sosyal devlet politikamız bakımından en önemli olanı Hilal Kart. Bu Hilal kart ile yoksul, işsiz, dar gelirli ve yardıma muhtaç vatandaşlarımız alışverişlerini yapacak. Halktan gelen vergilerle kaynağı oluşturulacak Hilal Kart sayesinde vatandaşı incitmeden yoksulumuza, muhtacımıza sahip çıkacağız. Vatandaş bu Hilal Kart ile kendi mahallesindeki esnaftan alışveriş edecek, herkes kazanacak. AKP vatandaşımızı sadaka kültürüne alıştırıyor. Halktan topladığı paralarla halka yardım edip bunu bir lütufmuş gibi gösterip halktan oy istiyor. Bunlara kanmasın kimse. O yardımı alın, o ananızın ak sütü gibi helaldir. Ama sandıkta gereken tokadı basın" dedi.

Türkiye'nin 12 Haziran'da AKP'ye gereken dersi vereceğine inandığını da ifade eden Bahçeli son olarak şunları söyledi: "8 yıllık dönemde bu ülkenin geldiği durum ortada. 8 yıllık enkazı temizlemek bize yani Milliyetçilere düşüyor. Çiftçi kardeşim perişan mısın? Bas 12 Haziran'da tokadı. Esnaf kardeşim kazanamıyor musun? Bas 12 Haziran'da tokadı. Ben halimden memnunum diyenler aynen devam etsinler. Başı dik onurlu bir Türkiye için 12 Haziran'da Milliyetçi Hareket tek başına iktidarı hedefliyor".

Bahçeli'nin konuşmasından sonra Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa MHP liderine Ödemiş'e gelişinden dolayı bir şilt takdim etti.