Atila, "Bütün okullarımızda, Yerli Malı Haftası kutlanıyor. Peki neden? Yerli ürünlerin kullanımını teşvik etmek için. Bu işin sadece eğitim kısmı. Esas hedef, kamunun bütün alanlarında ve belediyecilik hizmetlerinde yerli ürün kullanabilmek. Bizim vizyonumuz yerli üretime odaklı. Çünkü biz üretir, kendimiz kullanırsak kazanan yine biz oluruz" diye konuştu.

Naldöken Sivas İmranlılar Derneği'ni daha sonra ise Erzene Mahallesi sakinlerini ziyaret eden Atila, "Yerli tüketimin artmasının yolu, öncelikle yerel yönetimlerin bu konuya ön ayak olmasıdır. İnsanlara 'Yerli Malı Haftası' dediğiniz zaman yüzlerinde çocukluklarını hatırlatan bir tebessüm oluşuyor. Aslında bu bizim için çok önemli çünkü hem işin psikolojik etkisi var hem de ekonomik katkısı. Bizim belediyecilik anlayışımız 'yerli ürünlere' odaklı. Dolayısıyla alınacak her ürün ya da hizmette önceliğimiz Türkiye olacak" diye konuştu.

Ziyaretlerinde vatandaşların dertlerini dinleyen Atila, "Herkesin kendine göre bir derdi var. Bir de yaşadığımız çevrenin; ailemizin ya da mahallemizin ortak sorunları var. Bu noktada yerel yönetimlerin ortak sorunları iyi tespit etmesi gerekiyor. Bunun için yurttaşla iç içe olan bir anlayış lazım. Biz, ortak sıkıntıları olan insanları dinleme taraftarıyız. Dolayısıyla belediyecilik anlayışımız da bunun üzerine kurulu" ifadesinde bulundu.