AKP İzmir Milletvekili Aydın Şengül, "Yıllarca proje bazında ortaya bir şey koyamayan, vatandaşın yaşamını kolaylaştıracak hiçbir hizmeti üretmeyen belediyeler, halkın ortak değerleri olan mili bayramlarımızı, kurtuluş günlerimizi istismar ederek, halkın duygularını sömürerek, gerçekleştiremedikleri hizmetlerden doğan açıkları bu şekilde kapatamaya çalışıyorlar. Bu yüzden belediyecilik açısından İzmir en kötü yıllarını geçiriyor" dedi.

Şengül, 19 Mayıs ve diğer milli günlerin gerçek anlamını Atatürk'ün 'muasır medeniyetler seviyesinin üzerine' çıkma hedefinin gerçekleştirilmesiyle bulacağını kaydetti. Hamasi nutuklar atarak, toplumun ortak değerlerini istismar ederek bir yere varılamayacağını belirten Aydın Şengül, "Kimsenin milletimizin ortak değerlerini istismar etmeye hakkı yoktur. Biz bu bayramları sözde değil, özde kutluyoruz. Bayramı 'bayram' yapan, bayramı anlamlı kılan, bayramların hedeflediği toplumsal birliği ve beraberliği sağlamaktır. Biz bunu gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe yürüyor. Ulu önder Atatürk'ün hedeflediği 'muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma' ülküsüne doğru ilerliyor. Gelecek hepimiz için daha güzel olacak" dedi.

Şengül şu açıklamayı yaptı: "Halka hizmet etmenin en önemli ayaklarından biri olan yerel yönetimler, halkı direk ilgilendiren ve yaşamlarını kolaylaştıran hizmetleri üretmekle mükelleftir. Siyasal partilerin Genel merkez ve Parlamento ayağı genel politika ve ülke gündemi ile ilgili politikalar üretirken, yerel yönetimler, Belediyeler halkın yaşamını rahatlatacak projelerle hizmet üretmek zorundadırlar. İzmir'deki belediyeler tanımlamanın dışında kendilerine özgü bir tutum sergilemekte ve halka hizmet etmekle değil, halka korku salma ve ulusal simgeleri istismar ederek iktidarını sürdürmeyi hedeflemektedir. Bir damla yağmur düştüğünde iflas eden alt yapı ve göl halini alan caddeler konusu Belediyemizi ilgilendirmezken, Ülke gündemini çarpıtarak değerlendirmek ve beceriksizliklerini 'Hükümet İzmir'i cezalandırıyor' yalanı ile örtbas etmekte oldukça marifet sahibidirler. Tüm halkın ortak değeri olan Ulusal Bayramları bile kendi propagandaları için kullananlardan, tüm İzmir'i ilgilendiren sorunlara çözüm üretmelerini beklemek tabii ki beklenemez. Ancak şurası bir gerçek ki; artık İzmir halkı hizmet odaklı bir belediye istediğinden bu tür hamasi ve tutarsız söylemlere itibar etmemektedir. Son olarak 19 Mayıs törenlerine sözde alternatif olarak hazırlanan etkinliklere halkın ilgisizliği bunu bir kez daha gözler önüne sermiştir."