Her seçim döneminde mahallelerinin oy istemeye gelenlerle dolduğunu ancak seçimden sonra hiç kimsenin arayıp sormadığını söyleyen mahalle sakinleri; “Kimseden yardım istemiyoruz, iş istiyoruz” dediler.

Yüksel Demirsoy’un sıcak bir çay içmek için girdiği kahvehanede etrafını saran mahalle sakinleri adına Gürcan Ayçiçek içini döktü. Kendilerine yaşam hakkı tanınmadığından şikayet eden Ayçiçek; “Her seçim dönemi mahallemiz uğrak yeri oluyor, seçimden sonra ise başta oy verdiklerimiz olmak üzere kimse uğramıyor. Mahallemizin yüzde 80’i sabıkalı. Neden oluyor bütün bunlar? Biz mi istiyoruz cezaevine girmeyi? Bana zamanında iş verdiler çalıştım emekli oldum ama gençlerimizin tamamı işsiz ne yapacağız aç mı kalacağız? Büyük oynayanlar getiriyor esrarı, hapı bizim gençlerimize sattırıyor ama suçlu bizim gençlerimiz oluyor” şeklinde konuştu.

Kendilerine sabıkalı oldukları için iş verilmediğini söyleyen mahalle sakinleri; “Biz aç kalmamak için suça karışıyoruz ama bu ülkede başbakan da sabıkalı. 8 yılda çocukları bile zengin oldu. Biz kimseye bomba atmadık, vatana ihanet etmedik buna rağmen itilen kakılan biz olduk. Bizim kimseden bir şey istediğimiz yok, mahallemizin durumu ortada küçücük bir yatırım yok, çocuklarımızın oynayacağı parkı bile bize çok görenler utansın, mahallemiz kaderine terk edilmiş bir halde. Bize iş versinler bu mahalle İzmir’in en güzel mahallesi olur” dedi.

Mahalle sakinlerini dinleyen Demirsoy ise mahallenin halinin içler acısı olduğunu gördüğünü belirterek; “Ne yazık ki burada yaşayan insanlar ihmal edilmiş. Mahalleyi gezdiğimizde görüyoruz ki burada yaşananlar insanlık ayıbı. Bugüne kadar verdiği tüm sözleri tutan biri olarak, şuan için sizlere bir söz vermiyorum. Siyasetçiler ya söz vermeyecekler ya da verdikleri sözün arkasında duracaklar. Oysa bazı şeyler çok da zor değil, bizim milletimiz duygusal bir yapıya sahip. Seçilenler seçildikten sonra sokağa inip sırtınızı sıvazlasa bile inanıyorum ki siz onları bağrınıza basarsınız. Ben en azından her zaman aranızda olacağımın sözünü verebilirim. Bizim halkın içinden gelmiş bir genel başkanımız var. Halkının neye ihtiyacı olduğunu bilen, halkı sadaka kültüründen kurtarmak için projeler üreten Kemal Kılıçdaroğlu’na ve partisine destek verin, CHP’yi iktidara taşıyın” dedi.