7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimlerinden beklediği sonucu alamayan CHP'de 3 yıl sürmesi planlanan değişim ve yenilenme sürecinin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Derlenen bilgilere göre, olağanüstü kurultay tartışmalarının sürdüğü CHP'de, parti yönetimi ise "değişim ve yenilenme" için harekete geçti. .

Seçmen yapısı ve beklentiler üzerinde yapılan anket çalışmaları sonrası bir "değişim" gerektiği sonucuna varan yönetim, bunun başlangıcını ocakta yapılacak olağan kurultay olarak belirledi.

CHP'de, ocak ayı sonrası başlaması planlanan değişim ve yenilenme sürecinin ise 3 yıl sürmesi planlanıyor.

İlk olarak tüzük ve parti programı

Parti programının "çağın gerisinde" kaldığını düşünen CHP, yenilikçi ve sosyal demokrat bir program hazırlayacak.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçildiği günden bu yana CHP'nin söylemlerinde yaşanan değişiklik, programa yansıtılacak.

"Demokrasi", "özgürlük", "sosyal hukuk devleti" gibi vurguların ön plana çıkacağı çağdaş ve yeni bir parti programının yanı sıra tüzük de daha çağdaş bir yapıya kavuşturulacak.

Partide tüm bunlar için ise yine kurultay toplanması gerekiyor. CHP'de üç yıllık süreçte hem program kurultayı, hem de tüzük kurultayları yapılması planlanıyor.

Yönetimde değişiklik sinyali

Programını ve tüzüğünü yenileyen CHP'nin, yönetiminde de önemli değişiklikler olması bekleniyor. Kılıçdaroğlu'nun ocakta yapılması planlanan kurultayda, 60 kişiden oluşan Parti Meclisinde (PM) önemli değişiklik yapması bekleniyor.

PM seçimlerinden sonra Kılıçdaroğlu'nun "A Takımı" olarak adlandırılan Merkez Yönetim Kurulunda değişikliğe giderek, daha genç ve aktif isimlere görev vermesi bekleniyor.

Dinamik örgüt yapısı

CHP'de en çok eleştirilen konuların başında "örgütün çalışmaması" geliyor. Parti kademelerinde, genel başkanın çalışmasına karşı, "örgütün çalışmadığı" bununla da "istenilen başarının bir türlü yakalanamadığı" iddiası dile getiriliyor.

Parti örgütü ve örgüt yönetimlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığının bu konudaki çalışmaları kapsamında, daha aktif bir modelin benimsemesi düşünülüyor. Her üyenin aktif olarak parti çalışmalarına katılmasını hedeflenen CHP'de üye aidatını düzenli toplayarak "aidiyet" duygusunun pekiştirilmesi düşünülüyor.

Akademisyenler ve parti yöneticilerinin, yıl boyunca vereceği eğitimlerle örgütün "dinamik kalması"nın sağlanması amaçlanıyor. CHP, üyelerinin parti yönetimlerinin belirlenmesinde de etkin görev almasını sağlayacak düzenlemelere gidecek. Tüm bunlar hayata geçirilirken, çok sayıda pasif üye yerine az da olsa aktif üye anlayışı hakim kılınacak.
Editör: Haber Merkezi