İskender Dörtoluklar- CHP Bornova'da, Enver Dündar ve  Okan Karlıdağ'ın mücadele ettiği ilçe kongresi geç başladı. Evka- 4 Kapalı Spor Salonu'ndaki kongreye katılım yüksek oldu. Kongreye İl Başkanı Tacettin Bayır, Bornova Belediye Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Musa Çam, Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel ve Aytun Çıray, ilçe başkanları Adnan Alabay, Polat Manduz, Sinan Karamustafaoğlu, Adnan Arslan, Asker Güneş, İdris Yılmaz ve Mehmet Ayçil, meclis üyeleri,il yöneticileri ve delegeler ile birlikte çok sayıda partili katıldı. Adaylar arasında yer alan ve sarı listeyle yarışacak olan Enver Dündar salonda yer alırken, kırmızı listeyle yarışacak olan ama liste çalışmalarını tamamlayamayan Okan Karlıdağ salona geç geldi. Kongrenin yapılacağı alanın girişinde, aday Karlıdağ'ın hazırlattığı parti tüzük kitapçığı dağıtıldı. Kongrenin yapıldığı salona İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu' da geldi. Kocaoğlu'na partililer büyük  ilgi gösterildi.


Moroğlu: 'Yalvarsam oturur musunuz?'

Kongrede ilk sözü alan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, "Kürt sorunu, eğitim sistemi, sağlık alanındaki sorunları ihmal ediyoruz. Olumsuzlukları terse çevirecek tek kozumuz parti örgütlerimizdir" dedi. Konuşması sırasında, birçok delegenin ayakta olduğunu gören Moroğlu, delegelere seslenerek "Bu salonda konuşmam sanırım çok anlamlı değil, bunu anladım. Rica etsem oturur musunuz? Yalvarsam oturur musunuz? Burada yapılan konuşmalardan, delegelerin ve partililerin bir şeyler öğrenmesini isterim. Lütfen yerinize oturun" diye konuştu. Moroğlunun konuşmasının ardından Divan Başkanı Alaattin Yüksel, Silivri'de tutuklu bulunan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın ismini salonda anons etti. Partililer dakikalarca Balbay'ı alkışladı. Yüksel, Buca Cezaevi'nde bulunan Hüseyin Kırmızı'nın da ismini okudu. Yüksel, "İzmir'in iki bakanı Ertuğrul Günay ve Binali Yıldırım, İl Özel İdaresi'nin 600 bin liralık İzmir Valiliği Temsil Bütçesi'nin 88 bin lirasını yemek masrafı olarak yakınlarına yedirmişler. Yetim hakkı yediler, boğazlarında kalsın" dedi.

'Kongrelerde öncelikle özeleştiri yapmalıyız'

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır ise  kongrelerde öncelikle özeleştiri yapılması gerektiğini belirterek, "Artık birbirimizin yakasına paçasına yapışmaktan ve çelme takmaktan vazgeçmeliyiz. Eteğinizde ne varsa gelin kongrelerde kürsüden dökün. Kadın ve gençlik kolları ile sokak sokak çalışan partililerimiz varken, sadece listelerde olmadığı için genel merkezi eleştiren, partinin önüne takoz koyanlardan olmayın. Biz yıllarca partimizi terk etmedik ve aleyhte asla konuşmadık. Üyeler, üye gibi davranmayı öğrenmedikçe partinin iktidar olması hayaldir" dedi.

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır da Bornova Belediyesi'ne yapılan eleştirilere cevap verdiği konuşmasında "Sayın İl Başkanımız, İzmir genelinde artan parti oylarımızın Bornova'da olmadığını söyledi. Bunu kabul edemem. 2007 genel seçimlerinde Mansuroğlu, Manavkuyu ve Osmangazi'yi dışarıda tutarsanız AKP'nin 7 bin oy gerisindeydik. Sandık sonuçları bunu söylüyor. 2011 genel seçimlerinde CHP, Ak Parti'nin 12 bin oy üzerine çıktı ve oylarımız 9,5 puan arttı. Aradaki makas CHP lehine 5,5 puan artmıştır. Bunu başarı olarak ifade etmiyorum ama biliniz ki Bornova'da AkParti'nin yaratmak istediği algı kesinlikle yanlış ve yalandır. Biz yerelde güçlüyüz. Buna hepimizin inanması gerekir" dedi.
Editör: Haber Merkezi