Toplantının meclis üyelerinin belirlenmesi için yapılacak olan eğilim yoklamasının, genel merkezin yayınladığı yönergeye ve İzmir’ örgütüne yakışı bir şekilde yapılması için yapıldığını belirten CHP İzmir il başkanı Ali Engin, “8 Şubat tarihinin açıklanmasıyla yeterli zamanı kazandık, şimdi tüm üyelerimizin katılımını sağlayacağımız bir seçim için çalışıyoruz” dedi.

LİSTELERLE İLGİLİ SON İTİRAZ TARİHİ 5 ŞUBAT

Engin, eğilim yoklamasında uygulanacak kurallarla ilgili şu bilgileri verdi: “8 Şubat’a kadar yapılacak hazırlıkları ve uygulanacak yöntemi ilçe başkanlarımızla konuştuk ve aldığımız kararlarda hem fikir olduk. Buna göre ilçelerde askıya çıkarılan ve eğilim yoklamasına katılabilecek üyelerimizi gösteren listelerin askı süresi, 3 Şubat Pazartesi gününe kadar uzatıldı. Ardından üyelerimizin varsa listelerle ilgili itirazları için son gün 5 Şubat Çarşamba olarak belirlendi. Bu itirazlar direk olarak, CHP Genel Merkezine MYK’ya yapılacak. Bu itirazlarda en geç iki gün içinde cevaplanacak ve 8 Şubat Cumartesi günüde son şeklini almış listelerle seçimleri gerçekleştireceğiz.”


BİR SANDIKTA EN FAZLA 200 OY KULLANILABİLECEK

İlçe başkanları ile birlikte yapılan toplantıda seçimlerin yapılacağı yerler ve alınacak önlemlerle ilgilide kararlar aldıklarını belirten Ali Engin, sürecin nasıl işleyeceği hakkında, “İlçe başkanlarımız en kısa sürede seçimlerin yapılacağı yerleri belirleyerek duyuracaklar. Seçimlerde, bir sandıkta en fazla 200 oy kullanılabilecek, ona göre sandık sayısı belirlenecek. Ayrıca her sandıkta en fazla üç kişiden oluşan sandık kurulu oluşturulacak ve bu sandık kurullarında Aday adayları kesinlikle yer alamayacaklar ve seçimlerin yapılacağı yerlerde gerekli güvenlik önlemleri ilçe başkanlarımız tarafında alınacak. Seçimlerde oy kullanma işlemi saat 17.00’ye kadar devam edecek, Ancak saat dolduğunda eğer sandık önünde oy kullanmayı bekleyenler varsa, kuyruktaki herkes oyunu kullanıncaya kadar sandıklar açık kalacak. Yoklamada, Çarşaf liste uygulanacağı için oy sayımları uzun zaman alabilir ama aynı gün içinde sayımlar tamamlanıncaya kadar sandık kurulları çalışacaklar” şeklinde konuştu.

ADAYLARIN YARISINI ÖRGÜT BELİRLEYECEK


CHP İzmir 8 ilçede, 8 Şubat Cumartesi günü yapılacak olan eğilim yoklamasında 62 bin 54 parti üyesinin oy kullanma hakkı bulunuyor. Yapılacak seçimler sonrasında yerel yönetimlerde belediye meclis üyesi olmak isteyen adayların yarısı, parti üyeleri tarafından belirlenecek.

Toplantıya İl başkanı Ali Engin, İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç il başkan yardımcıları Barış Erel ve Ali Karabay’ın yanı sıra, Eğilim yoklaması yapılacak olan ilçe başkanlarından, Karşıyaka ilçe başkanı Ali Karaege, Buca ilçe başkanı Bektaş Gül, Bornova ilçe başkanı Fatma Doğru, Çiğli ilçe başkanı Nihat Gültekin Gaziemir ilçe başkanı Umut Tekin, Balçova ilçe başkanı Aygül Eryılmaz, Narlıdere belediye başkanı Cafer Esen katıldı. Konak ilçe başkanı Sinan Karamustafaoğlu ise il dışında olduğu için toplantıya katılamadı.