Milletvekili adayları şunları ifade ettiler:

“AKP’nin İzmirli kadınlara yönelik projesi, İzmirli kadınları yanlış tanıdıklarının ve yanlış tanıtmak istediklerinin göstergesidir. Ülkemizdeki tüm kadınlar gibi İzmir’de de kadınlarımızın asıl endişesi, ülkemizin insan hak ve özgürlükleri ile demokrasisinin AKP’den aldığı ağır yaradır.

Kadının örtüsünden ve saçından siyaset üreten AKP, şimdi de saçının rengini siyasete alet etmiştir.

Kadına yönelik her türlü şiddeti “münferit sayan”, 8 yılda yüzde 1400 artan kadın cinayetlerini “medya abartıyor” diye geçiştiren Başbakan, hangi yüzle İzmirli kadınların karşısına çıkacaktır?

Özgürlüğü “Kordon’da içki içmeye veya mini etek giymeye karışmamak” olarak algılayan ve buna teminat vermeye çalışan AKP gülünç duruma düşmektedir. Başbakan, özgürlüklerden söz ediyorsa, İzmirlilere basılmamış kitabı yakmanın hesabını da, cezaevindeki hükümlü ve tutuklu 60 gazetecinin hesabını da kadınlara vermek zorundadır.

Kız öğrencileri ayrı sınıflara toplayıp onlara pozitif ayrımcılık yaptığını iddia eden anlayışa göz yuman Başbakan, 8 yıllık iktidarı boyunca kadınlarımızı yok saymış, ötekileştirmiştir. Kadınlarımızın özgür bir birey olarak toplumda var olmaları için istihdam sağlayacağına onlara 3 çocuk doğurma rolünü biçmiştir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Milletvekili adayları olarak, başbakanın kadınlarımıza biçtiği bu rolü reddediyor, İzmirli kadınlar üzerindeki göstermelik girişimini şiddetle kınıyoruz.”