Kasten öldürme, işkence, ağırlaştırılmış işkence ve çocuklara cinsel istismar suçlarında zaman aşımı hükümlerinin uygulanmamasını öngören kanun teklifi bugün TBMM Başkanlığı'na sunulacak.

Meclis'te CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, TBMM Başkanlığı'na bazı suçlarda zaman aşımının kaldırılmasını öngören bir kanun teklifi sunacaklarını bildirdi. Teklifin faili meçhul cinayetlerin faillerinin yakalanması ve cezalandırılması için yol açıcı olacağını aktaran Tarhan, kanunla gerçek faillerin yakalanması ve cezalandırılmasının sağlanacağını bildirdi. Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu ise zaman aşımı probleminin uzun zamandır kamuoyunun gündeminde olduğunu hatırlatarak, CHP Meclis Grubu olarak Türk Ceza Kanunu'nda zaman aşımını düzenleyen 66 ve 68. maddelerde değişiklik yapılması konusunda bir teklif hazırladıklarını kaydetti. Tanrıkulu, kasten öldürme, işkence, ağırlaştırılmış işkence ve çocuklara cinsel istismar suçlarında zaman aşımı hükümlerinin uygulanmaması öngören kanun teklifini bugün TBMM Başkanlığına sunacaklarını kaydetti.
Açıklamaların ardından basın mensuplarının şike cezalarında indirim sağlayan yasa ile ilgili soruya Tarhan, imzasının arkasında olduğunu kaydetti. Tunceli il başkanının görevden alınmasıyla ilgili soruya da Tanrıkulu, il başkanının örgütle ilgili gelişmelerden dolayı görevden alındığını dile getirdi.