CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce Manisa'da partililerce coşkulu bir şekilde karşılandı. CHP İl binasında basın toplantısı düzenleyen İnce, Arınç’ın, 'Türkiye’nin ağlayan başbakanlara, bakanlara, genelkurmay başkanlarına ihtiyacı vardır' sözlerini eleştirerek şöyle dedi:

"Bu doğru değil. Türk insanının ağlatmayan başbakanlara ihtiyacı var. İnsanların anasını ağlatamayan başbakanlara ihtiyacı var. Ne yazık ki kendileri numaradan ağladıkları gibi, milletin de anasını ağlatıyorlar. Sayın Arınç, senin memleketinden sana sesleniyorum. Siz insanların kameralar önünde numaradan ağlayıp, insanların canını yakıyorsunuz."

'YALANI KİME SÖYLEDİNİZ?'

Arınç’ın 6 Eylül 2010 tarihinde Turgutlu İlçesi’ndeki iftar yemeğinde söylediği, "Biz teröristlerle pazarlık yapan namussuz ve ahlaksızlardan değiliz" sözlerini hatırlatan İnce, "İftar sofrasında yalan söylüyor. Sayın Arınç, 'İslamda bile karı kocanın arasını bulmak için yalan söylenir' diyor. Yalanı kime söylediniz? PKK’ya mı, millete mi söylediniz?" diye sordu.

'ONDA KUŞ KADAR YÜREK OLSA'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Siz Esatçısınız. Bu CHP’li var ya, Esat’ın canı cehenneme, Amerika’nın canı cehenneme diyebilir mi?' sözlerine değinen İnce şöyle konuştu:

"Bu, 'Ben korkuyorum Amerika’dan bunu ben diyemem. Ben diyemeyeceğime göre sen de diyemezsin' demek. Ben de çıktım dedim ki 'Obama’nın da canı cehenneme.' Ben diyebiliyorum sen diyebilir misin?' dedim. O günden beri Başbakan’ın ağzını bıçak açmıyor. O kabadayıdan eser yok. Şimdi ağabeyi Obama’ya beni şikayet eder. Onda kuş kadar yürek olsa, Atatürk ve cumhuriyetin felsefesine inansa der."

Başbakan Erdoğan’ın "Kışlalarda oy kullanılsın" sözlerini de hatırlatan İnci, "Hangi bölükten AK Parti’ye fazla oy çıkmışsa, bölüğün flaması ampul olur. Gece 3- 5 nöbetleri CHP’lilere tutturulur, patates soydurulur. Mutfak nöbeti CHP’lilere, AK Partilere hafta sonu izin verilir" diye konuştu.

BALKONDAN SESLENDİ


Parti binasının balkonunda kendisini dışarıda bekleyen partilere hitaben kısa bir konuşma yapan İnce, daha sonra Cumhuriyet Kadınları Derneği Manisa Şubesi’nin, 15 Ekim’in Atatürk’ün Nutku okuduğu gün olması nedeniyle Manolya Meydanı’nda yaptığı basın açıklamasını izledi. İnce Manisa’dan Kırkağaç’a gitti.