CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün YIlmaz, zabıta memurlarına verilen biber gazı eğitiminde ortaya çıkan görüntülerin kabul edilemeyeceğini ifade etti. CHP’li Yılmaz, “Geçen hafta içinde Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde görevli zabıta memurlarına Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı polisler tarafından biber gazı eğitimi verilmiştir. Biber gazı kullanımı konusunda eğitim verme gerekçesiyle, zabıta memurlarının yüzüne doğrudan biber gazı sıkılmış ve ortaya kabul edilemez görüntüler çıkmıştır. Biber gazına maruz kalan ve adeta kobay muamelesi gören zabıta memurları çok zor durumda kalmış, dakikalarca acı çekerek bu insanlık dışı davranışın kurbanı olmuşlardır” dedi.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz’ın, İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından yazılı olarak cevaplaması için TBMM’ye sunduğu önergede şu sorulara yer verdi:

"Bu eğitim esnasında uygulandığı gibi biber gazının doğrudan yüz bölgesine sıkılması her zaman yapılan bir uygulama mıdır? Yasal dayanağı var mıdır? Uygulamalı eğitim gerekçesiyle yapılan bu davranışın yasal dayanağı yoksa kabul edilemez bu olaya neden olan polisler hakkında yasal soruşturma açılacak mıdır? Eğitim gören zabıta memurları kobay olarak mı kullanılmaktadır? Biber gazının kullanımı nedeniyle ölümler dahi olmaktayken böylesi bir uygulama sağlık sorunları yaratmayacak mıdır? Kimyasal bir silah olduğu kabul edilen biber gazının bu kadar yoğun bir şekilde kullanılması insanlık onuru ile bağdaşmakta mıdır? Böyle bir eğitim verilmesinin gerekçesi nedir? Biber gazının güvenlik güçleri tarafından kullanımı sırasında yaralanmalar ve ölümler olmaktayken, bu uygulamadan vazgeçilmesi değil yaygınlaştırılması mı düşünülmektedir?”
Editör: Haber Merkezi