İzmir İl Genel Meclisi’nde 1 Nisan 2011 tarihinde yapılacak seçimler öncesi CHP grubunda adaylık için seçimler yapıldı. CHP İzmir İl Başkanı Tacaettin Bayır başkanlığında yapılan seçimlerde 92 meclis üyesi hazır bulundu. İl Genel Meclisi CHP grubunun yaptığı meclis başkanlığı seçimlerinde mevcut başkan Serdar Değirmenci ve İlhan Bora yarıştı.

CHP’li 92 üyenin oy kullandığı seçimlerde mevcut başkan Serdar Değirmenci 66 oy alırken, rakibi İlhan Bora 25 oyda kaldı. İl Başkanı Tacettin Bayır ise tarafsızlığını korumak adına boş oy kullandı. , “Meclis üyelerimizin güvenini kazandığımızı gördük. Bu güvenle hizmete devam edeceğiz. Centilmence yarışan İlhan Bora’ya da teşekkür ediyorum” dedi.


Encümene 10 aday

İl Genel Meclisi CHP grup toplantısında Meclis Başkanlık divanı ve encümen seçimleri de yapıldı. Buna göre Meclis 1. Başkan Vekilliği adaylığına 47 oyla Vedat Aksoy, 2. Başkan Vekilliği adaylığına ise 40 oyla Devrim Çukur seçilirken, encümen adaylığı için 10 üye aday oldu. Yapılan seçimlerde en fazla oyu alan beş meclis üyesi aday seçildi. Buna göre Encümen adaylığı için Onur Koçanalı, Tevfik Ersöz, Gönül Ayaz, Ali Demirel, Erol Soyuer seçildiler. İzmir İl Genel Meclisi’nde meclis başkanlığı, başkan vekilliği, encümen ve katip üyeliği seçimleri 1 Nisan 2011 tarihinde meclis toplantısında yapılacak.
Editör: Haber Merkezi