TBMM Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Güldal Mumcu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ile diğer İzmir milletvekilleri Oğuz Oyan, Aytun Çıray, Mustafa Moroğlu, Musa Çam, Alaattin Yüksel, Hülya Güven, Mehmet Ali Susam, Rıza Türmen, Erdal Aksünger ve Aşkın Türeli tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Başbakan Erdoğan, 2004 yerel seçimleri öncesinde 'İzmir'i alamazsak kendimi bu seçimleri almış saymam' diyerek İzmir üzerine siyasi ihtirasını erkenden belli etmişti. İzmir'i ne 2004'te ne 2007'de ne 2009'da ne 2010 referandumunda ne de 2011 seçimlerinde alabildi. Geniş kontrolör-denetmen ordusunun kuşatma altına aldığı İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ve büyük seçmen desteğiyle seçilen Başkan Aziz Kocaoğlu'nu İzmirli'nin gözünde itibarsızlaştırmak için şimdi yeni saldırılar tezgaha konulmuştur."

CHP'li belediye başkanlarının ve çalışanlarının adil denetim ve yargılamadan hiçbir çekincelerinin olmadığı kaydedilen açıklama şu iddialara yer verildi.

"İktidar partisi, demokratik yolla elde edemediği İzmir'i her yolu deneyerek, özel seçilmiş savcı ve yargıçlarıyla, denetçileriyle, denetçilerden oluşturulan sözde bilirkişi heyetleriyle, emniyet güçlerinin yasa dışı takipleriyle almak istemektedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik siyasi baskıların tek amacı İzmir'e ele geçirmektir. İktidarı İzmir'den ve belediyelerinden elini çekmeye, hukuka ve insan haklarına saygılı olmaya davet ediyoruz."



Editör: Haber Merkezi