MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezindeki Siyaset Okulu ve Liderlik Okulu'nun 8. Dönem Açılış'ında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 
"4. Yargı Paketi'yle ilgili muhalefetin ve özellikle BDP'nin bir önerge vereceğini, MHP'nin de buna ilişkin bir önerisinin olup olmadığının" sorulması üzerine "Sorunuzda BDP ile MHP'yi mukayese eden bir yaklaşımı yadırgadığımı ifade etmek isterim. BDP'nin görüşleri üzerinde bizden bir mütalaa istemeniz çok yanlış ve yakışıksız olmuştur" dedi. 
"İmralı ve Kandil arasında bir hat çizilmek suretiyle bir ihanet olayının hukuki bir zemine kavuşturulmak ve İmralı'nın taleplerine karşılık bulması açısından bir dizi hukuki tekliflerin, Bakanlar Kurulu'nda görüştükten sonra TBMM'ye taşınmaya, ihanet olgusuna TBMM'nin ortak edilmeye çalışıldığını" iddia eden Bahçeli, şöyle devam etti: "MHP, TBMM'ye gelen ülkemizin sosyal, ekonomik sorunlarına yönelik yeni düzenlemelere ihtiyaç duyulduğu anda 51 milletvekilimizle gerekli katkıları sağlanmaktadır fakat Büyükşehir Yasa Tasarısı'nda olduğu gibi, bazı Anayasa değişikliklerinde olduğu gibi yasa teklifleri geldiğinde, MHP milletvekilleri tüm hassasiyetlerini ortaya koymak suretiyle Türkiye'yi felakete, zarara sürükleyecek bir değerlendirmeyi eleştirmek suretiyle yerine doğru bildiklerini teklif etmek suretiyle meclis faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu çerçevede 4. Yargı Paketi adı altında Meclis'e sunulacak böyle bir teklif, Meclis Genel Kurulu'na indiğinde arkadaşlarımız aynı hassasiyet çerçevesinde değerlendirmelerde bulunacak ve İmralı-Kandil arasında çekilmiş olan telgraf tellerine konan kuşları teker teker ayıklamak suretiyle olayı ülkemiz açısından yorumlayacaktır." 
 
Kandil fotoğrafları 

Bahçeli, "BDP milletvekillerinin terör örgütüyle kucaklaşması tepkiye neden olmuştu ve Meclis'te Başbakan, 'gereğini yaparız' demiş ancak herhangi bir işlem yapılmadı. Son olarak Kandil'de çekilmiş bir fotoğraf karesi var. Onu nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki soruya şu yanıtı verdi: "O, Başbakanın çelişkiler dünyasının bir başka ürünüdür. PKK terörist mensuplarıyla kucaklaşmasından çok seçici davranan, hatta İmralı'ya göndermekle de böyle göndermek doğru değil diye reddeden şimdi İmralı yolcularını kendi elleriyle ve devletin imkanlarıyla Kandil'e taşımak suretiyle bu çelişkili hayatını devam ettirmektedir. TBMM'nin mensubu sıfatını taşıyan zevatın bir ihanet odağı olarak Türk bayrağı dikilmesi gereken bir yere milletvekili sıfatları gitmelerini Türk milletinin kabullenmesi mümkün değildir. Bunlar yüce divanlık olaylardır. Başta Recep Tayyip Erdoğan Bey olmak üzere bir gün bunun sorgulanması mutlaka yapılacaktır. Bu bakımdan şiddetle kınadığımızı ifade ediyoruz." 
Editör: Haber Merkezi