İlhan Cihaner, seçim bölgesi Denizli'de bu sabah seçim startını vererek vatandaşlarla bir araya geldi. CHP'nin ön seçim yaptığı 29 ilden biri olan ve ikinci sırada kontenjan kullanılacağı açıklamasının ardından yapılan itiraz üzerine genel merkez tarafından Denizli 2.sıra adayı gösterilen İlhan Cihaner, dün geldiği Denizli'de partililerle buluşurken, bu sabah sokağa çıkarak seçim çalışmalarına başladı. CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven ve bazı partililerle birlikte seçim çalışmalarına start veren İlhan Cihaner, vatandaşlarla tokalaştı sohbet etti. Bazı esnafı da ziyaret ederek çay içen İlhan Cihaner, 'Ya hep birlikte kurtulacağız ya da hep birlikte batacağız' sloganını değişik alanlara da adapte edebileceklerini söyledi. Cumhuriyet savcılarının bu hukuki düzende, siyasi yapılanma içinde, bu yasalarla, bu siyasi iktidarla bu kadar saldırgan ve hukuku hiçe sayan bir iktidarla tek başına bir şeyler yapabilmelerini beklemenin çok gerçekçi olmadığını belirten İlhan Cihaner, kendisini göstererek, "Somut örneği karşınızda duruyor" dedi.

Adaletin asıl medya emekçilerinin sorunu olduğunu ifade eden Cihaner, şöyle konuştu: "Sırf görevini yaptığı için bugün cezaevinde olan bir çok medya mensubu var. Yıpranma paylarından tutun, güvencesiz çalışma şartlarına kadar onlarca sorunları var. Aslında bu sorunlar artık toplumun sorunları. Bu sorunlar bize dokunmaya başladığı ana kadar yeterince duyarlılık gösteremiyoruz."

Referandum sürecinde başlayan yargı sisteminin tahrip edilmesi gibi bir süreç yaşandığını belirten CHP Denizli Milletvekili adayı İlhan Cihaner, sözlerine şöyle devam etti: "Burada biraz daha hassas davransaydık, yurttaşlarımız bu mevcut sorunlarla karşılaşmayacaktı. Ama ne zaman ki biz o hukuksuzluğu ve adaletsizliği hissetmeye başlayacağız. O anayasa değişikliklerinin sıkıntılarını yavaş yavaş bizler de yaşamaya başlayacağız. Ne hata yapmışız, keşke elimiz kırılsaydı noktasına geleceğiz. Kişisel olarak cumhuriyet savcılarına çok fazla ne kadar fatura çıkarılabilir bilmiyorum"

İlhan Cihaner esnafın ardından Denizli'deki bazı yerel medya temsilcilikleri ile ajans bürolarını da ziyaret ederek seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Editör: Haber Merkezi