AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli ve partili yöneticiler, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları (MESOB) Birliği Başkanı Hasan Geriter’i ziyaret etti. Çeşitli oda başkanlarının da katıldığı ziyarette Selçuk Özdağ, öncelikle esnafın sorunlarını dinledi. Ardındangazetecilere açıklamada bulunan Özdağ, 1980 darbesi sonrası '7 yıl sürekli cezaevinde yatmış, istikbalini kaybetmiş, hayallerine ve ülkülerine darbe vurulmuş' birisi olarak, komisyona seçilmesinden mutluluk duyduğunu söyledi. Darbelerin Türk ekonomisine, siyasetine ve demokrasisine çok zarar verdiğini kaydeden Özdağ, darbelerin Türkiye’nin bölgesel güç olmasını geciktirdiğini ifade etti. Türkiye’de artık darbecilerin yargılandığını dile getiren Özdağ şöyle konuştu:

"Geçmişte darbeciler yargıya İfade vermeye dahi gitmiyorlardı. 'Yargı var mıymış?' diyorlardı. Kendilerini uzaylı gibi görüyorlardı bu darbeciler. Maalesef Türkiye’de her kuruma sirayet etmişlerdi. Sermayede, medyada, bürokraside vardılar. Askeriyenin içerisinde bizim çok seçkin, güzide kurumumuzun maalesef imajını zedelediler bu insanlar."

DEMİREL VE YILMAZ'A GÖNDERME

Şimdi siyaset kurumunun güçlendiğini belirten Özdağ, "Darbeciler, geçmişte şapkasını eline alıp kaçan Demirel bekliyorlardı. 'Peki emredersin' diyen bir Mesut Yılmaz umuyorlardı karşılarında. Bu seferki çetin ceviz çıktı. Recep Tayyip Erdoğan çıktı ve dedi ki 'Ben bu darbecilere direnirim' ve direndi. Bugün o darbeciler yargılanıyor. Yargı bağımsızlığını, yargının çok ciddi tarafsızlığını gözlemliyoruz" diye konuştu.

Kendisinin de içinde bulunduğu TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu’nun görevini çok titizlikle yapacağını savunan Özdağ, "Birileri öyle şapkalarını alıp kaçmayacaklar. Biz darbe yapanların şapkalarını kafalarına geçireceğiz inşallah" dedi.