Tanrıverdi, Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Appak köyünde, bölgedeki köy ve mahalle muhtarlarıyla biraraya geldi.

İl Genel Meclisi aracılığıyla köylere güzel hizmetler getirdiklerini anlatan Tanrıverdi, Ak Parti göreve geldiğinde Manisa'daki 190 köyde su olmadığını belirterek, "Köyler adeta Afrika toprakları gibiydi. Ak Parti iktidarı döneminde KÖYDES projelerinin uygulanmasıyla, artık köylerimiz hem içme suyu, hem de sulama suyu imkanına kavuştu" diye konuştu.
Köylere artık rahatlıkla ulaşılabildiğini ifade eden Tanrıverdi şunları söyledi: "Köylerimizin ihtiyaçları tespit edilip, bir bir giderilmiştir. Köy muhtarlarımızın hepsi bize teşekkür ediyor. Teşekkürleri bugünkü beklentilerinin karşılığındadır. Ancak değişen, gelişen dünyada, insanların da ihtiyaçları değişmektedir, beklentileri farklılaşmaktadır. Biz de bu ihtiyaçları ve beklentilerin karşılanması için projeler uyguluyoruz. Köylerde, Cumhuriyet tarihimizin en büyük kırsal kalkınmasını başlattık ve gerçekleştirdik. 6 yılda toplam 7,3 milyar liralık kaynak kullandık. Bu insana verdiğimiz önemi ortaya koyan bir göstergedir. KÖYDES projemiz devam edecek."
 
TBMM'de 2012 bütçe görüşmelerinin sürdüğünü, eksik kalan ihtiyaçların tamamlanması için bütçede KÖYDES projelerine de kaynak ayrıldığını kaydeden Tanrıverdi, şöyle devam etti: "Çalışmalarımızla, mevcut köy ve köy altı yerleşimlerinin yüzde 89'una sağlıklı içme suyu götürdük. Manisa olarak yüzde yüze ulaştık. Kimi şehirlerde insanlar hala belediyelerin hizmetlerinden bu denli yararlanamamaktadır.
 Özellikle yanı başımızdaki İzmir Büyükşehir Belediyesi hemşehrilerine arsenikli su içirirken, bizim köylerimizde bile arsenikli ya da insan sağlığına zararlı su içen insanımız kalmamıştır. Biz köylerimize içme suyu arıtmalarını kurduk, klorlama cihazlarını verdik. Yol ağının yüzde 42,6'sını asfaltladık. Yani neredeyse Tüm Türkiye genelinde yol ağımızın yüzde 50'si asfaltlanmıştır. Bu oran Manisa'da yüzde 72'dir. Manisa'mızın köy yollarının üçte ikisi asfaltlanmıştır. Bunlar devletimizin imkanıdır. Devletimizin imkanları bizden önceki dönemlerde çarçur ediliyordu, hortumlanarak götürülüyordu. Köyümüze, insanımıza, şehirdeki hemşehrilerimize sağlıklı hizmetler sunulamıyordu."
Tanrıverdi, Ak Parti'nin hizmetlerinden milletin memnun olduğunu belirterek, "12 Haziran seçimlerinde sandıkta bu takdirleri tescillendi. Özellikle Appak köyü yüzde 95 oranında oy vererek iktidarımızın, kırsal alanlarımıza yönelik hizmetlerini tescilledi. 12 Haziran seçimlerinden bu yana her pazar günümüz, bir köydeki toplantıyla geçiyor. Biz milletimizin bağrından kopamayız" dedi.