Bakan Fatma Şahin, İstanbul Sözleşmesi'nin TBMM'den geçmesine destek veren Barış ve Demokrasi Partisi (Bdp) Grubunu ziyaret etti. Görüşmeye Bdp Eşbaşkanı Gülten Kışanak, Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve Leyla Zana katıldı. Görüşme öncesi açıklama yapan Gülten Kışanak, Kck operasyonlarında 500'e yakın kadının tutuklandığını belirterek, rahatsızlığını dile getirdi. Bakan Şahin de 'Türkiye'nin hukuk devleti' olduğunu vurgulayarak, "Her şey kamuoyu gözü önünde yapılıyor. Burada bir eksik ve farklı bir şey varsa kamuoyu önünde oluyor. Hukuk devleti çalışıyor." dedi.

İzmir'de karakolda darp edilen Fevziye Cengiz'le ilgili gelişmeleri de değerlendiren Fatma Şahin, olayı ilk tepki kendilerinin gösterdiğini, 'kabul edilemez' olduğunu ifade ettiklerini kaydetti. Adli ve idari soruşturmanın başladığını belirten Şahin, "Kurumda hassasiyetini gösterdi ve aynı gün görevden alındı. Bu çok önemli bir örnek. İrade beyanı ve kamuoyu algısı var. Kafasından bile geçiren için sonun ne olduğunu, meslekten men edilebileceğini gördü. Hesap verebilir bir topluma dönüştüğünü, forma atında bedelinin çok ağır olacağını gösteren örnektir. Top yekun mücadele alanıdır. Çok hassasız, ilgili birimler yeterince hızlı hareket etmiştir. Bundan sonrası için çok daha hassas olmamız gerekiyor." diye konuştu.

"SİNYALİZASYONUN CAYDIRICILIĞI ÖNEMLİ"

Şiddet gören kadınları korumak için uygulanacak sinyalizasyon sistemini caydırıcılığının önemine vurgu yapan Bakan Şahin, "Kadını eve hapseden sistem değil. Kadın yolda gittiği zaman canıyla alakalı mahkeme kararına uymayan birey kendine yaklaştığı veya farklı şiddetli uygulayacağını hissettiği zaman sinyalizasyon sistemiyle en yakın müdahale alanına haber veriyor. Psikolojik caydırıcılık da önemli. 'Yaklaşamazsın biz varız, biz kadının yanındayız, gerekli müdahale yaparız.' anlayışının bu şekilde niyetlenenler için caydırıcılık olarak görüyoruz." şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi