‘Dikkat, Geleceğiniz Söz Konusu’ diye başlayıp ‘Umudun Adı CHP; Umudun Adı Kılıçdaroğlu’ diye biten bildiriyi tek tek vatandaşlara dağıtan Demirsoy; “Gün, birlik ve dayanışma günü. Her yurttaş üzerine düşeni yapmalı ve ülkemizi AKP zulmünden kurtarmalı” dedi.

15 bin adet bastırılan ve 14 ilçede elden dağıtılan bildiri, kentin kanaat önderlerine ise posta yoluyla ulaştırıldı. CHP ile halkın iktidar olacağını belirten Demirsoy, yayınladığı bildiri de; “Gün, birlik ve dayanışma günü. Gün, dokuz yıldır halkımızı inim inim inleten, yoksullaştıran, bir paket makarnaya, bir çuval kömüre muhtaç eden, dün  ‘mücahidiz’ diyen bugün ‘müteahhit’ olan AKP’den rövanşı alma günüdür. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün çabalarına rağmen, Başbakan ve iktidar, dokunulmazlıkları kaldırmamaktadır. Çünkü iktidar temsilcilerinin, başta başbakan ve bakanlar olmak üzere, yargıda bekleyen dosyaları var. Gün, dokunulmazlıkların arkasına sığınanlardan, yargı düzenini değiştirerek kendilerini aklamaya çalışanlardan hesap sorma günüdür” dedi.


“AKP’DEN KURTULMAK İÇİN CHP SAFLARINDA BULUŞALIM”

Toplumun her kesimine seslenerek, ülke sorunlarına sahip çıkmaya çağıran Demirsoy, sözlerine şöyle devam etti; “Çiftçiler, işçiler, işsizler, emekliler, esnaflar, memurlar, öğrenciler, öğretmenler, kadınlar, gençler, kardeşlerim; Gelin, hep birlikte ülkemizde yaşanan olumsuzluklara, aydınlarımızın, gazetecilerimizin, yazarlarımızın haksız ve hukuksuzca Silivri Zindanları’na gönderilmesine dur diyelim. Muğla’da dershane taksitini ödeyemediği için cezaevine atılan annesinin acısına dayanamayarak intihar eden Soner Sipahi’nin dramı başka ailelerde tekrarlanmasın. Diyarbakır’da dört çocuk annesi Yüksel Demir evde hiçbir şey olmadığı için çocuklarına kahvaltı veremeyince canına kıydı, başka analar canına kıymasın. Kadınlarımızı ikinci sınıf yurttaş sayan, çiftçinin toprağını, traktörünü haczettiren, binlerce esnafın kepenk kapatmasına göz yuman, engelli vatandaşlarını görmezden gelen, dokunulmazlıkların ardına sığınarak kendi medyasını ve sermayesini yaratan AKP’den kurtulmak için CHP saflarında buluşalım”


“GERÇEK DARBECİLERİN MAAŞLARINA ZAM YAPILDI”

Referandum süreci başta olmak üzere AKP iktidarının halkı kandırdığının altını çizen Demirsoy, AKP tarafından Referandum sürecinde söylenen ‘darbeciler yargılanacak’ söyleminin birçok söylemlerinde olduğu gibi yalan çıktığını, gerçek darbecilerin maaşlarına zam yapılırken, yurtsever aydınlar ve TSK’nın değerli görevlilerinin düzmece iddialarla içeri tıkıldığını belirterek; “Yine referandumda söyledikleri özgürlükler ve demokratikleştirme söylemleri boş çıktığı gibi, iktidar, kişisel ve toplumsal özgürlüklere sınır koymaya hızla devam etmektedir. Referandumdan sonra ülkemizde sanat galerileri basıldı. Sanat eserlerine Başbakan tarafından ‘ucube’ benzetmesi yapıldı. Cumhuriyet tarihinde ilk defa basılmamış bir kitap, daha taslak halindeyken yasaklandı, kitabın kopyaları imha edildi. Özgürlük ve ileri demokrasi bu mudur? Mevcut iktidar döneminde işsizliğin boyutları çığ gibi büyürken, halkımız yoksullaşırken ve hatta yatağına aç giren yüz binlerce insanımız varken, hükümet sorunun çözümü için hiçbir şey yapmamaktadır. Bununla birlikte, özelleştirme adı altında, Telekom, Tekel, Limanlar örneklerinde olduğu gibi milli kalması gereken birçok kurum ve kuruluşumuz yabancı sermayeye peşkeş çekilmektedir. Kâr eden kaynaklarımız dahi, umarsızca talan edilmektedir” dedi.

Editör: Haber Merkezi