CHP'nin Eczacılar odası ziyaretinde oda başkanı Tuncay Sayılkan' ın sözleri sektörün yaşadığı acı durumu da gözler önüne serdi. Ziyaretin uzun süre sonra kendilerine yapılan ilk siyasi parti ziyareti olması sebebi ile duyduğu memnuniyeti dile getiren Sayılkan, şunları söyledi: "CHP İzmir il başkanımız ve yönetim kurulunu ağırlamaktan çok mutluyuz. Çok uzun yıllar sonra ilk kez bir siyasi parti il başkanı bizi ziyaret ederek sorunlarımızı dinlemek istedi ve bunun için Engin'e çok teşekkür ediyorum. Eczacılar odası olarak temsil ettiğimiz eczacılarımız son yıllarda yapılan sağlık politikası değişikliklerinden sonra en çok canı yanan sektörün çalışanlarıdır. Sağlıkta yapılan her dönüşüm önce bizi etkilemekte, ilaç sıkıntısı çeken, muayene ücreti tahsilatından şikayetçi olan vatandaşla biz muhatap oluyoruz ve bizim hiçbir suçumuz olmayan bu konularda kötü adamda biz oluyoruz. Bunların yanında çok az kişinin bildiği ama çok acı bir gerçeği yaşıyor yıllardır eczacılarımız. 8 yıllık dönmede bizler tam 8 defa düşürülen fiyatlar sebebi ile kriz yaşadık. Buna rağmen halen arkadaşlarımız mücadele veriyor, ayakta kalmaya çalışıyor. Hiçbir sektör yoktur ki, 8 yıl içinde 8 kere sattığı üründe indirim yapılsın ve ayakta kalsın. CHP'nin bu ziyaretini bu sorunlarımızın duyurulması içinde bir fırsat olarak görüyor ve bu fırsat için kendilerine teşekkür ediyor ve yürüttükleri çalışmaları takdirle takip ettiğimizi belirtmek istiyorum."

Tedavi imkanı yok

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'de, AKP iktidarının herkes istediği hastanede tedavi olabilecek, herkes istediği eczaneden ilaç alabilecek diye başlattığı dönüşümün tam anlamıyla vatandaşa fahiş fiyatlarla sağlık hizmeti vermeye dönüştüğünü belirterek, vatandaştan çok yüksek muayene ücretleri alınmasına dikkat çekti.
Engin, "AKP iktidara geldiğinden beri kaçıncı sağlık bakanı değiştirdiğine bir bakmak lazım, Aynı zamanda bu bakanların başta söyledikleri, sonradan da uygulanan politikalar arasındaki inanılmaz farklara bakmak lazım. O zaman görülecektir ki, AKP'nin herkese eşit, herkese ücretsiz sağlık hizmeti diye ballandıra ballandıra anlattığı dönüşüm projesi, herkesten ücret al, hastaneleri özelleştir projesi haline gelmiştir. Emekli olanda, çalışanda rahatsızlıkları sebebi ile gittikleri her muayene sonrası çok yüksek ücretler ödüyorlar. Paran, ödeyecek gücün var mı diye soran yok. İnsanlar hastalansalar bile muayene ücreti olmadığı için maaş alana kadar doktora gidemeyecek hale geldi. Para ödememek için sağlık ocaklarının önünde kuyruklar oluşuyor, ama orada da çoğu zaman tanı konuyor, tedavi imkanı yok. AKP hasta insanlarımızı müşteri olarak gördüğü için, vatandaşın yaşadığı sıkıntıyı da pek önemsemiyor.  Bu durumda SGK tarafından tahsilatçı olarak kullanılan eczacılarda vatandaşla karşı karşıya bırakılıyor. Bu kurulabilecek en sağlıksız sağlık sistemidir ve AKP kendilerine göre büyük başarı sayılan bu projeye de imza atmıştır" dedi. 
Editör: Haber Merkezi