Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aralarında eşi Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım ve bakanların bulunduğu kalabalık bir heyetle toplu açılış törenlerine katılmak üzere Diyarbakır'a gitti.

Burada yapacağı toplu açılış töreninde vatandaşlara seslenen Erdoğan, "Camileri ateşe verdiler. Bunlar zerdüşt, bunlar ateist" diyerek PKK'ya sert sözlerle yüklendi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Açılışını yaptığımız 230 trilyon liralık bir yatırım olan Diyarbakır Havaalanı Terminal Binası'nın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. 5 milyon yolcu kapasiteli bu tesisin sosyal hayatin canlanmasında ciddi katkısı olacağına inanıyorum. Diyarbakır'a Ankara'ya, İstanbul'a, İzmir'e ve dünyaya adeta bir adım mesafesinde yakınlaştıran yeni terminal binasının hayırlı olmasını diliyorum. 558 trilyon lirayı geçiyor yapacağımız açılışların toplamı. Eğitimen sağlığa atacağımız birçok adımla Diyarbakır yeni bir dönüşüm yaşıyor.

"KARDEŞ OLACAĞIZ"

Biz bütünleştirmek için varız. Onun için bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Gençlik ve sporda, çeşitli spor tesislerinin çeşitli açılışlarını yapıyoruz. TOKİ'nin bin 24 adet konut ve sosyal tesisin açılışını yapıyoruz. Ağız ve diş sağlığı merkezi ile bir devlet hastanesini açıyoruz. Çok sayıda tarımsal destekleme ve hibe projesine imza atıldı.Yol, köprü üst geçit inşaatları tamamlandı.

"BUNLAR ŞEHİT ETMEK İÇİN VAR"

Biz geldiğimiz zaman 37 kilometre yol varken, onu 10 katına katladık. Niye onlar yıkar, biz yaparız farkımız bu. Ey benim Diyarbakırlı, Kürt kardeşim; bunlar sana bugüne kadar ne hizmet verdi? Bunlar yakıp, yıkmaktan başka ne yaptılar? Kardeşlerimi şehit etmekten, öldürmekten başka ne yaptılar? Bunlar öldürmek için, şehit etmek için var. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik.

"HİZMETLERİ SİZE ANLATACAK DEĞİLİM"

Ben Diyarbakır'a yaptığımız hizmetleri size anlatacak değilim. 2003-2014 yılları arası yaptığımız yatırımların tutarı 24 kattrilyon lira. Son 1,5 yılda bu terör belası sebebiyle ilavelerle 30 kattrilyon. Bu yatırımlar devam ediyor.

"BUNLAR ATEİST, BUNLAR ZERDÜŞT"

Bunlar camilerimizi yakmadılar, yıkmadılar mı; bunlar Ateist, Zerdüşt. Bunlar bizim değerlerimizle hareket etmiyorlar. Er veya geç Diyarbakırlı, Şırnaklı kardeşlerim bunların ne olduğuna inanacak. Er veya geç bunlara gereken dersi sandıkta verecek. Biz sandıkla hareket ediyoruz. Bunlar ise Kandil'le hareket ediyorlar. Biz gücümüzü halktan ve Hak'tan alıyoruz, farkımız bu.

"ONLAR DA BUNLAR DA KAÇIYOR"

20 kilometre ötemizde Dürümlü mezrası var. Bölücü terör örgütü mensupları 15 ton bomba yüklü kamyonu patlatarak 16 kardeşimizin ölmesine yol açtılar mı? PKK'nın desteklemiş olduğu bir parti şu anda parlamentoda mı? Onlar PKK adına parlamentoda. Şimdi milletimiz 'Bizim vergilerimizle onlar maaş almamalı' diyor. Dokunulmazlık parlamentodan geçti, şimdi tutuştular. Şimdi yurt dışına kaçmaya başladılar, niye kaçıyorsunuz? Aynen paralel devlet yapılanması neyse aynen o. Onlar da, bunlar da kaçıyor."
Editör: Haber Merkezi