Müsavat Dervişoğlu'nun Eğitim Hayatı

Fatsalı bir ailenin çocuğu olan Müsavat Dervişoğlu, ilkokul ve ortaokulu Fatsa'da tamamladı. Lise eğitimini ise Ankara, Fatsa ve Samsun'da aldı. 1978 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi'ne kaydoldu. Ancak, 12 Eylül 1980'de gerçekleşen askerî darbe nedeniyle öğrenimine ara vermek zorunda kaldı. Daha sonra öğrenci aflarından faydalanarak lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde tamamladı.

müsavat dervişoğlu

Sevda Erdan Kılıç | "Biz Eşlerimizin Hemşehrisi Değil, Eşitiyiz" Sevda Erdan Kılıç | "Biz Eşlerimizin Hemşehrisi Değil, Eşitiyiz"

Siyasi Kariyeri

Müsavat Dervişoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi'nin çeşitli kademelerinde ve gençlik organizasyonlarında önemli görevler üstlendi. Siyasi kariyeri, 1978 yılında Ülkücü Gençlik Derneği (ÜGD) Fatsa İlçe Başkanlığı ile başladı. Daha sonra, Bizim Ocak Dergisi ve Ülkü Ocakları gibi önemli teşkilatlarda genel başkanlık yaparak kademelerde yükseldi. MÇP İzmir İl Teşkilatı'nda da görev alan Dervişoğlu, 2000-2011 yılları arasında MHP İzmir İl Başkanlığı görevini üstlendi. Ayrıca, 2011 genel seçimlerinde MHP İzmir milletvekili adayı oldu.

müsavat dervişoğlu

İYİ Parti Dönemi

1991 yılından beri İzmir'de yaşayan ve ticaretle uğraşan Dervişoğlu, 2018-2019 yılları arasında İYİ Parti'nin mahalli idarelerden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev yaptı. 2019 itibarıyla ise İYİ Parti meclis grubu başkanvekili ve 27. dönem İzmir milletvekili olarak görevine devam etmektedir.

müsavat dervişoğlu

Editör: Nurican ALBAYRAK