Seçmenlerden CHP, MHP, BDP’ye oy vermemelerini isteyen Erdoğan, “Kemal Kılıçdaroğlu diye biri yoktur, sanaldır, sanal. Hayali ve yapaydır. Kılıçdaroğlu, siyaset mühendislerince üretilmiş, bir vitrin süsüdür. BDP’nin bile parmağında oynattığı, kukladan ibarettir” dedi

Ak Parti’nin dün Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği mitingde yaklaşık 70 bin kişiye seslenen Genel Başkan Erdoğan, “Yol arkadaşlarım. Ahde vefanızdan dolayı gönülden şükranlarımı sunuyorum” diyerek sözlerine başladı. Kayseri’ye içini dökmeye geldiğini söyleyen Erdoğan, bu ilin Ankara’ya sırtını dayamadığını, kendisinin üretip, satıp, kazandığını söyledi. Erdoğan Kayseri’de de CHP Lideri Kılıçdaroğluna yüklendi:

İSRAİL’E BİZİ ŞİKAYET ETTİLER: “Kılıçdaroğlu’nun haddini bildirmelisiniz. Filistin, Gazze kaçkınlarına haddini bildirmeye var mısınız? Bunlar batının karşısında el pençe divan durdular, bizi onlara şikayet ettiler. Zannediyorlar ki aynı devran dönüyor. O çetelerin oyunları geride kaldı. İktidarı şimdi millet belirliyor. Kosova’ya gittik, Priştine’de ellerinde Türk bayraklarıyla bizi bekleyen, yeri göğü inleten o çocukları, gözü yaşlı olarak gördük, izledik, duygulandık. O çocukların gözündeki umudu, coşkuyu gördüm. Hamdolsun dedim. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin pasaportunun, parasının değer kazandığını gördük, bu bize yeter. Biz, bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bizim kitabımızda mağrur olmak yok. Gururlanma padişahım senden büyük Allah var anlayışıyla buraya geldik.”

KAYSERİ’DEKİ YOLSUZLUK İDDİALARI:
“Bana bir mektup gönderiyor, kimden ne alınmış, imzası nerede, önünde bir kapak yazı. Hayatı bu adamın böyle geçti. Benim belediye başkanıma iftira eden adamı liste başı yapıyor. Bunu milletvekili yapıp, karşılıksız çeklerden kurtaracak. Benim milletvekilime borçlu adamı milletvekili yapıyor. Benim dokunulmazlığım var hadi ama belediye başkanın dokunulmazlığı yok. O Kayseri’de yaptıklarıyla konuşuyor. Kiracıydı o vekil, milletvekilime borcunu ödemiyor.”

TEK HEDEF AK PARTİ:
“12 Haziran öncesinde, bunlar 3 Kasım’ın intikamını almanın Türkiye’yi yeniden 3 Kasım öncesine döndürmenin gayreti içindeler. Dikkat edin, ittifak halindeler. Güneydoğu’da, Doğu’da CHP kiminle ittifak ediyor, BDP ile ittifak ediyor. Orta Anadolu’da, Batı’da, BDP, CHP, MHP üçlü ittifakı var. Yanlarında kim var, terör örgütü. Beraber yapıyorlar. Bakın şu anda tek karşılarındaki hedef, AK Parti. Şu ana kadar 100’ün üzerinde seçim büromuzu, mobiletlerimizi yaktılar, ateşe verdiler, taşladılar, bitmedi. Terör örgütü Hazro ilçe başkanımın oğlunu kaçırdı şu anda. AK Partili diye Güneydoğu’da Diyarbakır’da bir kardeşimizin taş ocağını bastılar, bütün iş makinalarını yaktılar. Bitmedi Cizre’de imam-hatip okulu öğrenci yurdunu molotofla ateşe verdiler. 3 tane yavrumuz oradan kurtuldu. Bir tanesinin durumu biraz sıkıntılıydı. Onu helikopterle Ankara’ya aldırdık.”

KUKLA VE VİTRİN SÜSÜ: “Kemal Kılıçdaroğlu diye biri yoktur. Kemal Kılıçdaroğlu, sanaldır sanal. Sayın Baykal ’kaset mağduru’ olduğunu söyledi. Kapıdan çıktı ’Kılıçdaroğlu aday değilim’ dedi. Ertesi gün kaset mamulü bir genel başkan olarak aday oldu. Hayalidir, yapaydır. Kemal Kılıçdaroğlu, siyaset mühendisleri tarafından üretilmiş, CHP’nin başına getirilmiş bir vitrin süsünden ibarettir. CHP’nin yeni genel başkanı vitrinin arkasındakiler tarafından, CHP’nin akıl hocaları tarafından yönlendirilen figürden ibarettir. CHP’nin yeni genel başkanı 12 Haziran öncesinde sadece bir projeden ibarettir. CHP’nin genel başkanı BDP’nin bile parmağında oynattığı bir kukladan ibarettir. CHP’de ’ben, ben, ben’ diyen bir genel başkandan başka bir şey görüyor musunuz? CHP’liler neden konuşmuyorlar? Neden vitrine çıkmıyorlar. Çünkü vitrine çıkan, konuşan gerçek CHP’yi ifşa ediyor ve hemen susturuluyor.”

ALLAH’IN AYETİNE ‘SİNİR BOZUCU’ DEDİ:
(CHP milletvekili adayı Binnaz Toprak’ın sözlerine) “Çıktı Allah’ın ayetine ’sinir bozucu’ dedi. İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı’nın girişindeki kitabede ’Her nefis ölümü tadacaktır’ ayeti var. Tabii onun ayet olduğunu herhalde bilmiyor. Herhalde İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a ait bir söz zannetti. Profesör olmak her şeyi bilmek anlamına gelmez. Makbul profesör bilmediğini bilendir, her şeyi bilen değil. Alanında başarılıdır saygı duyarız, ama bunu bir sor. Yarın öleceksin, öldüğünde malum bizde örfidir. Tabutun üzerine örtü örterler. O örtünün üzerinde bu mealin Arapçası yazar. Orada “Kullu nefsin zaikatul mevt” yazar. Yoksa sen ölümü tatmayacak mısın?”

İKNA ODALARINDAKİ KADIN:
Önceki gün CHP’li bir başka milletvekili çıktı. İsmi Nur, nasıl olduysa. ’27 Mayıs darbesinde göbek atıldı’ dedi. Neden? Bu bayan İstanbul Üniversitesinde rektör yardımcısıyken başörtülü kızlarımızı ikna odalarında başını açtırtan kadın. Bunlar özgürlükçü ya, Kılıçdaroğlu özgürlükçü ya, (Başörtü sorununu biz çözeriz) diye referandumda meydan meydan dolaştı ya. Ah benim Kayserili kardeşlerim, bunlara 12 Haziran’da Kayseri kadar onurlu bir dersi verecek herhalde başka il çıkmaz. Yarış itibarıyla söylüyorum. Her ilde onurlu bir demokrasi dersini seçimde sandıklarda bekliyorum. Gittiğim her ilde görüyorum. İnşallah, 46. il Kayseri’de bugün bu coşku bunu ortaya koyuyor. Karşımda Furkan’ın resmi... ’Marmara’ya biz müsaade etmezdik’ diyen Kılıçdaroğlu bunun hesabını vermeli.”

ANKARA’DA DA MİTİNG YAPTI: Başbakan Erdoğan, Kayseri’nİn ardından Ankara’ya gitti. Partisinin Tandoğan Meydanı’nda düzenlendiği mitingte halka hitap eden Erdoğan, şunları söyledi: Ankara’yı başkent ilan eden, Ankara’yı Kurtuluş Savaşı’nın karargahı haline getiren, buradan Kurtuluş Savaşı’nı sevk ve idare eden Gazi Mustafa Kemal ile onunla Kurtuluş Savaşı’nın tüm şehit ve gazilerini rahmet ve minnetle anıyorum. Türkiye her bir vilayetiyle her bir ilçesiyle her bir köyüyle akın akın AK Parti’ye koşuyor. Türkiye, hizmet siyasetine, eser siyasetine daha büyük destek vermek için adeta gün sayıyor. Bir pazarımız kaldı, ikinci pazar sandığa gidiyoruz. İnşallah bu CHP’yi sandığa gömüyoruz, MHP’yi sandığa gömüyoruz, diğerlerini söylemeye gerekyok.”

Bahçeli AK Parti’ye kaplan, CHP’ye kuzu

“MHP liderini bile susturdular. Sus pus olmuş, kuzu görünümünde. Hakkari’de Türk bayrağı yoktu. O adamlar ellerine Türk bayrağı alamazlar. Sayın Bahçeli, konuşsana. İçeride bir emekli korgeneral var. Bahçeli överek, anlatıyor. Bunu Bahçeli’ye Kayseri’den duyuruyorum, 18 Mart Çanakkale kutlamalarında oranın Kolordu Komutanı ben şehitliğe geliyorum herkesle tokalaşıyorum, beyefendi ayağa kalkmadı. Ne oldu kalkmayınca, or da olamadı. Şimdi bunu şöyle böyle kahraman diye takdim ettiğin bu kişi devlet hiyerarşisi içinde saygı, sevgi nedir, ast üst arasındaki irtibat nedir bilmiyor. Geldi, bir vakfın başına, üniforması çıkınca, bu kez karşımızda daha farklı görüntüye büründü. Bunun her yanı kahraman olsa neye yarar. Nerede kahramanlık yapmış.”

BDP’Yİ PIŞPIŞLIYORLAR:
“CHP de, MHP de, BDP’yi pışpışlıyorlar. Bu statüko partilerine gereken dersi verip, dağıtmalarını, bunları destekleyen medyaya gerek dersi verin istiyorum. Öyle bir ders verelim ki, siyaset mühendisleri yalnız kalsınlar.”

Editör: Haber Merkezi