Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenlerininde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan'ın açıklamalarından satır başları:

Manisa artık 30 Mart seçimlerine Büyükşehir Belediye Başkanı'nı seçmek için geliyor. Hayırlı olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Ana muhalefet yavru muhalefet Manisa'nın büyükşehir olmasına da itiraz ettiler. Anayasa Mahkemesi'ne götürdüler.

Ama biz yaşayarak geldik. Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan buraya geldik. 750 bini aşmış tüm şehirlerimizi büyükşehir ilan ettik. Anayasa Mahkemesi'ne götürdüler. Köyde ne var muhtar var. Köy mahalle olacak, ilçe belediyesi hizmet götürecek. Köylerde kanalizasyon diye bir şey bilir misiniz? Ama artık köylerde bile kanalizasyon oluşmaya başlayacak. Foseptik çukurlarından köylerimiz arındırılacak. Medeni olmak budur. Ana muhalefetin de yavru muhalefetinde medeni olmak gibi bir derdi yok.

Manisa Merkez ve ilçelerinde bu açılışta 665 milyonluk yatırım gerçekleştiriyoruz. Bugün Turgutlu’da, yarın Salihli, Akhisar, Demirci’de olacağız. Toplamda 778 milyon liralık yatırımı Manisa’ya kazandırmış olacağız. TOKİ tarafından yaptırılan kız meslek lisesini, konutları, pansiyonu da bugün resmen hizmete alıyoruz. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz camileri restore etti, hizmete alıyoruz.

Özel sektör yatırımlarını da toplu olarak hizmete alıyoruz. Manisa’ya hayırlı olmasını diliyorum. Eğitimde soruyorum anneler bu işi iyi bilir. Biz gelene kadar yavrularımızın kitabını bile bulamıyorduk.
Geldik kitabı ücretsiz olarak dağıttık. Ücretsiz sıraların üzerine bıraktık. Bizden öncekilerin aklı neredeydi. Onların böyle bir derdi yoktu. Bizler çok çile çektik saman kağıtlarda okuduk. O yüzden kuşe kağıttan kitaplar bastırdık. İmkanı olmayan yavrularımıza burs verdik. Kız öğrencilere, erkek öğrencilere burs verdik. Parayı da annelere verdik.

Kızlarımız ayrımcılığa tabii tutuldu. 15 yıl nerdeyse başları örtülü diye okullara sokulmadı. İktidarda olanlar bunun hesabını neden vermiyorlar. Sabır dedik ve hamdolsun bu ayrımcılığı bitirdik. Yavrularımız okullarımıza başı örtülü olarak giriyor. Başı açığı da kapalısı da aynı sıralarda oturuyor. Ülke parçalandı mı? Ülke normalleşti. Rahatsız olanlar var onları da biliyoruz. Ama şu anda ses çıkaramıyorlar. Neden? Bu milletin mayasında bu var da onun için. Kat sayı dediler? İnsaf, neden? Ayağına bağlıyorsun taşı koş diyorsun

Ne oldu şimdi kat sayı da kalktı. Başörtülü kardeşlerim kamu kurumlarına giriyor. Ne oldu yıkıldık mı? Gezi olaylarıyla bir çalkalanma yaptılar. Yetmedi şimdi de son günlerde bu olayı çıkardılar.

"YOLSUZLUĞA BULAŞAN HERKES KARŞISINDA BİZİ BULUR"

Yolsuzluğa bulaşan her kim olursa olsun karşısında bizi bulur. Biz bundan vazgeçmeyeceğiz. Ancak devletin içinde yapılaşmaya giden bir örgüt, bir çete var. Bunlar mahremiyet tanımıyor. Dinlemeyse dinleme, izlemeyse izleme... Yargıda da maalesef belli bir örgüt anlayışı içerisinde, görev alanlarının dışına çıkmak suretiyle masum insanları lekeleme gayreti içinde olan yargı, yürütme mensupları var. Maalesef polisin içinde de var. Hiçbir günahı olmayan insanlar böyle şeylerle suçlanıyor.

Savcı çıkmış bildiri dağıtıyor. Sen kime hizmet ediyorsun açıkla da bilelim. Suç duyurusu yapıyorum HSYK'ya bakalım ne yapacaklar. Danıştay'daki süreci etkileme hakkına sahip değildiniz. Anayasa maddesini çiğnediniz. Bunu yapamazsınız. Siz de bunu yaptınız.

Biz bu makamlarda faniyiz. Baki olan Allah'tır. Hizmettir, eserdir. Ne diyor Akif: Eşek ölür kalır semeri, insan olur kalır eseri. Biz öldükten sonra da anılacak eserler bırakmak istiyoruz.

"LAFLA OLMAZ, İCRAAT LAZIM"

CHP geldi ne gördünüz, MHP geldi ne gördünüz? Biz bu millete sevdalıyız. Lafla olmaz icraat lazım. Ankara-Afyonkarahisar arasında inşaat hızla devam ediyor. Toplam 641 km’lik Ankara-İzmir Yüksek hızlı tren projesini en kısa zamanda tamamlayacağız.
İzmir’de İZBAN’ı biz yaptık belediye değil. Manisa-Bandırma demiryolu 150 yıllık bir demiryolu. Siz bize yetki verdiniz, biz de o hakkın mücadelesini veriyoruz. Soruyorum CHP buraya gelip ne söyleyecek. Siz TBMM’de büyükşehire karşıydınız. Dürüst olmak gerek dürüst.

"ÇOK CİDDİ BİR İFTİRA KAMPANYASI VAR"

Son günlerdeki bu kampanyada attıkları adımlarda çamurlar farklı. Ne diyorlar büyük yolsuzluk operasyonu. Yolsuzluğa bulaşan kim olursa olsun karşısında bizi bulur hiç tavizimiz olmaz, ama şunu da söylemek zorundayım. Çok ciddi bir iftira kampanyası var. Devletin içinde yapılaşmaya giden bir örgüt bir çete de var. Bunlar mahremiyet diye bir şey de tanımıyor. İzlemekse izlemek, dinlemekse dinlemek. Yargıda dürüst adım atan bütün yargı mensuplarını tenzi ediyorum, ama maalesef belli bir örgüt anlayışı içerisinde görev alanının dışına çıkarak bazı medya gruplarına da içine alarak masum insanları karalamak isteyen yargı mensupları var. Ordan da bu tür servisler yapılıyor. Hiçbir savcı medyayla işbirliği yapamaz. Savcı çıkmış bildiri dağıtıyor. Sen kime hizmet ediyorsun açıkla da bilelim. Suç duyurusu yapıyorum HSYK'ya bakalım ne yapacaklar.

"HSYK DÜRÜST DAVRANMADI"

Sizler de adli kollukla ilgili olarak Danıştay'daki süreci etkileme yetkisine sahip değildiniz. HSYK’ya Danıştay’daki süreci etkileme hakkına sahip değilsiniz diyorum. Dürüst hareket etmediniz, Anayasa’yı çiğnediniz. Hak er veya geç yerini bulacaktır.

Birlik, beraberlik olsun istiyoruz. Bu alçakça projenin maşalığını Türkiye içinden bazı örgütler, medya, sermaye ve siyasi çevreler üstlendi. Kendimiz için değil 81 vilayet için huzur istiyoruz, biz de ayrım yok. Türkiye’yi bir olarak görüyoruz.