Gündeme ilişkin açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yine Misak-ı Milli konusunu gündeme getirdi. Kerkük ve Musul'un geçmişte bizim topraklarımız olduğunu belirten Erdoğan, Misak-ı Milli dediği için rahatsız olanlar olduğunu söyledi.

Tarih dersi verdiğini iddia eden Erdoğan, ülkenin güvenliği ile ilgili konuları tribünden izlemeyeceklerini belirerek, terör koridoruna izin vermeyeceklerini vurguladı.

El Bab'a inmeyin dendiğini belirten Erdoğan, koalisyon razı olursa Rakka'da da gerekeni yapacaklarını açıkladı.

İNSANLIK DEĞERLERİNİ AYAKLAR ALTINA ALDILAR

Mülteci konusuna da değinen Erdoğan, mülteciler kapılarına dayandıklarında Avrupa ülkelerinin insanlık değerlerini ayaklar altına aldıklarının göründüğünü söyledi.

Üzerlerine misket bomba atılan insanlara Türkiye'nin kapılarını açığını belirten Erdoğan, şuan ülkemizde 3 milyon mültecinin olduğunu açıkladı.

İDAM AÇIKLAMASI

İdam konusuyla ilgili de konuşan Erdoğan, parlamentoda bu konu gündeme gelir ve meclisten geçerse kendisinin de bunu onaylayacağını vurguladı. Batılıların idam tepkisin de hatırlatan Erdoğan, "Sizden mi izin alıyoruz. Dünyanın büyük kesiminde idam uygulaması var. Dolayısıyla biz o şehitlerimizin kanını yerde bırakamayız."
Editör: Haber Merkezi