Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, yeni ders çizelgesinde Kürtçe'nin seçmeli dil olarak yer alacağını söyledi. Erdoğan; "Yeterli sayıda öğrenci bir araya geldiğinde Kürtçe bir seçmeli ders olarak alınabilecek, öğretebilecek ve öğrenilecek. Bu tarihi bir adımdır" dedi.

12 Haziran 2012 genel seçimlerinin yıldönümü olduğunu hatırlatan Erdoğan, zafer sarhoşu olmadıklarını, aksine sorumluluklarının arttığını ifade etti. 1930 yılında Atatürk'ün bizzat teşvik ve desteği ile Serbest Cumhuriyet Fırkası'nın kurulduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Gazi Mustafa Kemal demokrasiye, çok partili döneme geçiş amacıyla böyle bir adamı atıyor. Millet, Türkiye'de bir muhalefete, iktidar karşısında duracak bir siyasi partiye o kadar hasret ki, kurulduğu andan itibaren Serbest Cumhuriyet Fırkası, millet nezninde çok büyük itibar görüyor. Parti kurulduktan sadece 22 gün sonra, İzmir'e yapılan ziyarette Fethi beyi onbinlerce kişi karşılıyor. Sevgi gösterilerinden izdihamlar yaşanıyor. Gazi Mustafa Kemal'in talimat vermesine, İzmir'de yapılacak mitingin güvenliğinin sağlanması yönündeki tüm talimatlarına rağmen polis göstericilere ateş açıyor. 12 yaşında bir çocuk hayatını kaybediyor. İktidarın yoğun baskıları, tahrikleri , ürettiği sanal tehlikeler neticesinde, maalesef bu parti, kuruluşundan 3 ay sonra kendini feshetmek zorunda kalıyor. Türkiye maalesef bu olaydan 16 yıl sonra, 1946'da ancak çok partili sisteme geçebiliyor. Zaman zaman CHP'liler çıkıyor, Türkiye'ye demokrasiyi biz getirdik diyor, hayır efendim, CHP bu ülkeye demokrasi getirmemiştir. CHP bu ülkede, Gazi Mustafa Kemal'e rağmen, demokrasinin önündeki engel olmuş, demokrasiye geçisi engellemiştir." dedi.

"YENİ CHP DOĞAN GÖRÜNÜMLÜ ŞAHİN"


Türkiye'de bazı şıkların, tercihlerin üzerinin çizildiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, Ak Parti hükümetinin özgürlükleri genişleterek bu çizikleri kaldırdığını belirtti. Kademeli eğitimin tercih şansını arttığını belirten Erdoğan, hiçbir öğrenciye seçmeli Kur'an dersinin dayatılmadığını iddia etti. Erdoğan, CHP'nin 4+4+4 eğitim sistemini Anayasa Mahkemesi'ne götürmesini de eleştirek; "Bu özgürlüğü alıp hem de iki kere Anayasa Mahkemesi'ne taşımak, dayatmacı, yasakcı, baskıcı, statükocu zihniyetin bir kez daha açığa çıkmasıdır. 'Yeni CHP' diyorlar, bunun neresi yeni ? Olsa olsa Doğan görünümlü Şahin olur bunlardan, başka bir şey olmaz" diye konuştu.

"KÜRTÇE SEÇMELİ OLARAK ALINABİLECEK"


Kademeli eğitime geçişle birlikte uygulanacak yeni ders çizelgesi üzerindeki çalışmaların belli bir aşamaya geldiğini belirten Başbakan Erdoğan, yeni ders çizelgesinde seçmeli derslerin arttırıldığını söyledi. Başbakan Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti; "Yeni ders çizelgesinde temel dini bilgiler seçmeli dersini öğrencilerimizin tercihine ayrıca sunuyoruz. Bu derste, farklı dinlerin mensubu örneğin Hırıstiyan, Musevi öğrencilerimiz diledikleri takdirde kendi dinlerini de buradan öğrenebilecekler. Bakanlar Kurulu kararıyla, öğretimi yapılması hükme bağlanmış diller, seçmeli olarak öğretilecek. Dil konusunda yeni ders çizelgesiyle önemli bir seçeneği daha öğrencilerimizin, velilerimizin önüne koyuyoruz. Dil ve Anlatım ders grubunda öğrenciler, temel okuma-yazma, yazarlık, iletişim, sunum becerilerini geliştecebilecek dersler alacaklar. Bunun yanında öğrencilerimiz farklı dil ve lehçelerinin öğrenilmesi hakkında kanun kapsamında, yaşayan diller ve lehçeler adı altında yerel dil ve lehçeleri öğrenme imkanına kavuşuyorlar. Örneğin yeterli sayıda öğrenci bir araya geldiğinde Kürtçe bir seçmeli ders olarak alınabilecek, öğretebilecek ve öğrenilecek. Bu tarihi bir adımdır. İhtiyaç ve talepler doğrultusunda farklı anadile sahip vatandaşlarımız bu kapsamda dillerini geliştirebilecekler. Ben Kürt kökenli vatandaşlarımızdan özellikle şunu rica ediyorum. Ak Parti'nin bu tarihi adımlarına karşı, kim ne diyecek, nasıl tepki verecek ibretle izlesinler."

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Ak Parti Genel Merkezi'nde terör ve bölücü faaliyetleri konuştuklarını hatırlatan Erdoğan, CHP'nin geç olsa da bu konuda elini taşın altına koymasından memnun olduklarını belirtti. BDP ile MHP'yi ise eleştiren Erdoğan, bu partilerin ortaya öneri koymak yerine hamaset yaptıklarını söyledi.
Editör: Haber Merkezi