Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve bazı tesislerin temel atma törenine katılmak üzere Afyonkarahisar'a geldi. Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar programı kapsamında ilk olarak partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Burada basın toplantısı düzenleyen Bakan Eroğlu, çözüm sürecini ve PKK'nın çekilme takvimini değerlendirdi. 'Çözüm süreci' adı altında yürütülen çalışmaların ülke için hayırlı sonuçlar getireceğini belirten Eroğlu, şöyle dedi:

"Türkiye'nin önü açık. İnşallah terör belasını defediyoruz. Çözüm süreci, hükümetimizin bilhassa Başbakan Erdoğan'ın elini taşın altına koyarak yürüttüğü muhteşem bir proje. Muhalefet maalesef çözüm sürecinin aleyhinde konuşma huyunu devam ettiriyor. Muhalefet, 'Ne gibi pazarlık yaptınız', diyor. Biz diyoruz ki hiçbir taviz yok. Tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet prensibinden asla taviz vermeyiz. Biz her açılışımızda şanlı bayrağımızı dalgalandırıyoruz. Bundan kimsenin endişesi olmasın."

PKK elebaşısı Murat Karayılan'ın çekilme takvimini açıklamasını da değerlendiren Bakan Eroğlu, "İnşallah başarıyla neticelenecek. Güneydoğu ve Doğu'daki vatandaşlarımız bizim kardeşlerimiz. 1000 yıllık birlik ve beraberliğimiz var. Orada büyük bir sevinç var. Niyetimiz hayır, akıbetimiz inşallah hayır olacaktır" dedi.

REKLAMINI YAPMAYIN

Murat Karayılan'ın, "Abdullah Öcalan serbest bırakılsın" sözlerinin hatırlatılması üzerine Bakan Eroğlu, "Onlar şahsi görüşler. Biz hiçbir taviz veremeyiz. Hiçbir pazarlık yok. O kendi başına bir şeyler konuşabilir. Bu kadar ehemmiyet vermeyin. Biz yolumuza devam ediyoruz. Biz gümbür gümbür gidiyoruz. Bu tür şeyler söyleyip de onların reklamının yapılması doğru değil. Bunların bizce kıymet-i harbiyesi yoktur" diye konuştu.

'SUSUYORUZ, TAHAMMÜL EDİYORUZ'

Basın toplantısı öncesinde 'çözüm süreci'ni değerlendiren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün ise Cumhuriyet tarihindeki en önemli dönemlerden birinin yaşandığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyla ilgili yetkili olmayanların susması yönünde talimatı bulunduğunu hatırlatan Ürün, "Bu talimatı hepiniz biliyorsunuz. Buna rağmen bir şeyler söylememi istiyorsunuz. Son günlerde şahsıma ayrı bir görev verildi. Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu'nda beni de üye olarak görevlendirdiler. Bu süreçte ben nasıl değerlendireyim? Biz ülkemizde barışın gelmesi için sadece susuyoruz, seyrediyoruz, sabrediyoruz, tahammül ediyoruz. Bu kadar söyleyeceğim. Susuyoruz, sabrediyoruz, tahammül ediyoruz. Bunu da bir can yanmasın diye yapıyoruz" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi