CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Cumhurbaşkanlığı süresinin 5 yıl olduğunu söyleyerek, "2012 yılında halkın önüne sandık koyma zorunluluğu vardır. AKP iktidarı halkın önüne sandık koymaktan kaçmaktadır" dedi.

TBMM konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyen Gök, 2007 yılında yapılan referandumla Cumhurbaşkanlığı süresinin 5 yıl ve halk tarafından seçilmesinin kabul edildiğini anımsattı. Anayasanın referandumdan halkın iradesi ile geçtiğini kaydeden Gök, "2012 yılında halkın önüne sandık koyma zorunluluğu vardır. AKP iktidarı halkın önüne sandık koymaktan kaçınmaktadır. Bu da halka saygısızlıktır" diye konuştu.
Ak Parti içinde Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve parti genel başkanlığı konusunda çok derin kavgaların olduğunu ileri süren Gök, bu kavgaların cemaat özlü kavgalar olduğunu iddia etti. Gök, "Bu yarış içerisinde selden kütük kapma yarışı da vardır. Başbakan hastadır. Kendisine acil şifalar diliyorum. Bu fırsattan yararlanmak isteyenler de var" dedi.

Açıklamasında veto edilen Şike Yasası'na da değinen Gök, Fenerbahçe Kulübünü bir cemaatin ele geçirmeye çalıştığını ve yaşananların bir cemaat operasyonu olduğunu savundu.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gök, CHP Grubu'ndan izin almadan basın toplantısını yaptığının anımsatılması üzerine, "Parti içi demokrasi çok önemlidir. Parti içi demokrasinin içini boşaltırsanız milletvekilinin milletvekilliği kalmaz. Değişen konjonktüre göre tanım değişmeleri benim kitabımda yazmaz" dedi.


Editör: Haber Merkezi