İzmir Büyükşehir belediyesine düzenlenen operasyonlar sonrasında tutuklanarak Aliağa Yenişakran kapalı cezaevine gönderilen belediyede görevli kadın bürokratları ziyaret etmek için, beraberinde CHP İzmir milletvekili Alaattin Yüksel ve il sekreteri avukat Sevda Erdan Kılıç ile birlikte cezaevine gelen il başkanı Engin ziyaret öncesi yaptığı açıklamada, CHP’li belediyelere yapılan operasyonların dayanaklarının olmadığını, operasyonların siyasi olduğuna inandığını belirterek “ bugün  hak etmedikleri bir muameleye tabi tutulduklarına inandığımız arkadaşlarımıza moral vermek için buradayız. Biliyoruz ki onlar ailelerini, bizleri ve onlara inananları hayal kırıklığına uğratacak bir şey yapmadılar ve işleyen hukuki süreç sonunda da suçsuzlukları ispatlanacaktır” dedi.

Daha sonra Alaattin Yüksel ve Sevda Erdan Kılıç ile birlikte cezaevine giren il başkanı Ali Engin, tutuklu bulunan İzmir büyükşehir belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Pervin Şenel ve Kararlar ve Tutanaklar daire başkanı Tülay Azeri’yi ziyaret etti.  

Ziyaret sonrasında da değerlendirmelerde bulunan Engin, hem Şenel hem de Azeri’nin haksız yere suçlandıkları ve sevdiklerinden ayrı kaldıkları için sıkıntılı olduklarını belirterek “ziyaretimizden son derece mutlu oldular,  onlara mücadelemizin artarak devam ettiğini her an yanlarında olduğumuzu ve en kısa sürede özgürlüklerine kavuşmaları için çalışmaya devam ettiğimizi söyledik.  Her ikisi de hiç hak etmedikleri suçlamalar sebebiyle esaret altında olduklarından ve bunun büyük sıkıntısından söz ettiler. İnsan içerdeki havayı soluyunca, arkadaşlarımızın rahatsızlıklarını ve maruz kaldıkları haksızlığı yerinde görünce, yaşanan haksızlığa daha da isyan ediyor. Zaten bu haksızlığın sona erdirilmesi için çalışıyorduk şimdi daha da çok çalışacağız. Adalet istiyoruz ve gecikmeden tecelli etmesini bekliyoruz” dedi.
Editör: Haber Merkezi