Aksünger, hakkında "ahlaksızlık" suçlaması yapıldıktan sonra 8 Kasım 2012 tarihinde Kayseri'de beylik tabancası ile intihar eden Daştanoğlu'nun intiharı ile ilgili Başbakan'a şunları sordu:
"1. 2012 Mart ayından itibaren Hava Kuvvetleri Komutanlığının, hakkında soruşturma başlattığı, soruşturmada özel hayatın gizliliğini ihlal eden yöntemlerle aykırı sorular sorularak psikolojik baskı uygulandığı doğru mudur?
2. Sorgulamada sorulan sorular arsında "Eşinden ne zaman, neden boşandın, hangi otellerde yattın, diğer dinlenen kişiler seni sattı, sen neden onları koruyorsun, Milli Güvenlik Dersine girdiğin okulda ders çıkışı neden sivil kişilerle görüşüyorsun" şeklinde sorulan sorular var mıdır?
3. Konuyla ilgili dinlenen kişilere bu olayla ilgili olarak aksi yönde ifade verirlerse ordudan atılacakları şeklinde baskı yapılmış mıdır? Yapıldı ise nedeni nedir? Bu kişilerin ifade tutanakları mevcut mudur?
4. Soruşturma sırasında sorulduğu iddia edilen telefon görüşmeleri kayıtları nereden ve nasıl temin edilmiştir? Hangi tarihler arasında ve kimler tarafından, dinleme ve takip yapılmıştır? Yapılan dinleme ve kayıtlardan Üsteğmen Nazlıgül Daştanoğlu haberdar edilmiş midir? Bu kayıtlar yasal mıdır? Yasal değilse bu dinlemeleri yapanlar hakkında herhangi işlemleri yapacaksınız?
5. Orduda eşinden boşanmış, ya da benzer şekilde yaşadığı olaylar nedeniyle soruşturma geçiren, halen soruşturması devam eden kaç subay ve astsubay vardır? Bunların arasında ordudan ilişiği kesilen var mıdır? Varsa bu kişilerin görevleri ve kendilerine isnat edilen suçlama nedir?
6. Hava Kuvvetleri Komutanlığında Üsteğmen olarak görev yapan bir subayın, kişilik hakları ihlal edilerek sorguya tabi tutulması, bu sorguyu yapanların adeta ahlak bekçiliği görevine soyunarak, kendi yaşam tarzlarına uymayanları ordudan temizlemek gibi bir görevi yerine getirmek istedikleri, ordunun içinde bu tür işlemleri takip etmek için özel bir ekibin kurulduğu doğru mudur? Doğru ise bu ekipte kimler vardır? Görevleri nelerdir? Bu yetkiyi hangi makam adına kullanmaktadırlar?
7. Hakkında, gerçekliği kabul edilmediği iddia olunan ifade ve iftiralarla hakkında soruşturma açılan, kişilik haklarının gizliliği ihlal edilerek yasadışı olarak dinlenen ve takip edilen, yaşatılan baskılar nedeniyle, intihar eden,  29 yaşında 4,5 yaşında bir çocuk annesi olan Üsteğmen Nazlıgül Daştanoğlu'na vicdanınızı sızlatıyor mu?"

Ne olmuştu?

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Mart 2012'de üsteğmen Nazlıgül Daştanoğlu hakkında "ahlaki nedenlerle" soruşturma başlatmış ve Daşdanoğlu'nu  6 Kasım 2012 tarihinde disiplinsizlik ve ahlaksızlık suçlamasıyla ordudan atmıştı. Daştanoğlu,  7 Kasım 2012 tarihinde Kayseri'de silahını teslim etmeye giderken intihar etmişti.
Editör: Haber Merkezi