Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, saatlerin bir saat ileri alınması nedeniyle partisinin İzmir İl Bakanlığı’na yaklaşık bir saat gecikmeli geldi. Bakan Günay, basın mensuplarına saati sorarak kol saatini ayarladı. Yakasında taşıdığı ilginç rozetin sorulması üzerine bunun Avusturya Cumhurbaşkanı tarafından bugüne kadar Türkiye’de verilmiş en büyük altın şeritli Avusturya madalyasının nişanı olduğunu belirterek, “Övünmek gibi olacak ama önceki gün Ankara’da Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde bir törene katıldım. Efes’le ilgili duvar resimleri Avusturya Arkeoloji Enstitüsü tarafından kitaplaştırmıştı. Çevirileri yayınlandı basına tanıtım toplantısı yaptık. Bu arada Avusturya Cumhurbaşkanı’nın bana şimdiye kadar Türkiye’de verilmiş olan altın şeritli en büyük Avusturya liyakat madalyası verdiler. Oldukça görkemli armağan ve belge var ama şu işaret onun simgesiymiş. Ben de onurla ülkem adına kabul ettim ve takıyorum. İki ülke arasındaki dostluğun pekişmesinin ve Avusturya Hükümeti’nin benim şahsımda göstermiş olduğu dostluğun bir nişanesi ben de onurla yakama taktım.” dedi.


OTOBÜSTEN ÇIKAN PİCASSO’DAN HABERİ YOK


Bakan Günay, İstanbul’dan otobüsle Balıkesir’e getirilen dünyaca ünlü İspanyol Ressam Picasso’ya ait olduğu öne sürülen tablo için “Benim bilgim yok. Bazen aslı çıkıyor bazen çıkmıyor. Umarım aslı çıkar. Ama başka bir gelişmeden haberim var. Dün İstanbul’da çok önemli bir sergide müzayede vardı. Bu müzayede Türkiye’nin tanınmış bazı ressamlarının eserleri bizim ülkemizde kültür yaşamı açısından baktığımızda astronomik sayılacak rakamlarda alıcı buldu. Türkiye’de sanat piyasasının ne kadar geliştiğinin göstergesi. Prof. Adnan Çöker’in 1 milyon 800 bin lira satıldığını duydum ve çok sevindim. Bunlar hem Türkiye’yi zenginleştirir hem de zenginliğin sanata değer verdiğinin yeni ve güzel ifadeler" dedi.


GÜRÜLTÜ YASAĞI’NA ORTA YOL


Bakan Günay, eğlence yerlerindeki gürültü yasağıyla “orta yol’ bulunacağını belirterek, “Sadece İzmir’de değil Çevre ve Orman Bakanlığı dinlenme ve eğlenme arasında dengeyi tutturmak için saat 24.00’ten sonra ses yükseltici aletlerle müzik yapılmaması konusunda bir genelge yayınladı. Onun olumsuz yansımaları olmaması için Çevre Bakanlığı’mızdan rica ettim, geçen hafta İzmir’de turizm çalıştayını yapmıştık. Çevre Bakanlığı’mızdan rica ettim, perşembe günü saat 11.00’de Çevre Bakanlığı’mızın katılımıyla konuyu turizm arkadaşlarla masaya götüreceğiz. Daha önce başka birimlerin de bu tür yakınmaları vardı. Onlarla turizmci arkadaşları buluşturduğumuz zaman bir orta yol bulduruyoruz. Hem isteyenler dinlenebilecekler hem de eğlenebilecekler. Kimse kimseyi rahatsız etmeyecek. Sanıyorum bir orta yol bulacağız" dedi.


MEGA MÜZE


Kültür ve Turizm Bakanı Günay, İzmir’e mega müze konusunda şunları söyledi:

“Belediyeden biz bir arsa tahsisi ya da kamulaştırma olduğu takdirde biz kolları sıvamaya projeye girişmeye hazırız. Ama bize arazi tahsisi konusunda zaman zaman değişik fikirler geliyor. Ben Agora-Kadifekale aksını uygun bir kültür aksı olacağı konusunda fikir birliğime vardığımı daha önce ifade etmiştim. Umarım araziyi bize hazırlarlar biz de kollarımızı sıvarız. Ege Uygarlıkları Müzesi, İzmir için sanıyorum önemli bir çekim merkezi olabilir."


SİYASET BİR SANATTIR


Günay, basın mensuplarının İbrahim Tatlıses’in aday adaylığıyla ilgili olarak, “Siyaset bir sanattır. Sanatçıların siyaset için parlamento için başvurmuş olması güzel bir şey. Olmayabilir ama onların ilgisi ve sevgisi bizi çok sevindiriyor. Genel Merkez arkadaşlarımızın talebini olduğu kadar olumlu değerlendirecektir. Her toplum kesiminden çok sayıda AK Parti’ye başvuru var. Sanıyorum 6 bin başvuru oldu. Demokrasiye inancı pekiştiriyor” dedi.