MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın 'Bulunmaz Hint kumaşı mısın?' diyerek 'çözüm sürecine ilişkin randevu istedik vermedi' sözlerine parti grup toplantısında cevap verdi. Bahçeli, "Doğrudur, biz Hint kumaşı değiliz, olmaya da niyetimiz yoktur. Başbakan tercih hakkını kullanmış ve teröristbaşıyla randevulaşarak tarafını belli etmiştir. Türkiye'yi çöküşe götürenlerle görüşecek bir şeyimiz yok" diye konuştu.

İş üstünde yakalandı

Türk devletinin 'linç edilmenin, laçka bir hale getirilmenin sınır hattında tutulmakta' olduğunu savunan Bahçeli, "AKP'nin hayasızca, kalleşce, pervasızca ve hiçbir korkuya kapılmaksızın PKK ve teröristbaşı ile sürdürdüğü müzakereler bize bunları göstermektidir. İmralı canisini özgürlüğüne kavuşturma, Türkiye'yi PKK'ya teslim etme izansızlığının ve aklaksızlığının tahsildarlığına soyunan çapulcular devrededir. Türk milleti AKP kumpasıyla, AKP ihanetiyle karşı karşıyadır. Başbakan Erdoğan ile İmralı canisinin derin ortaklıkları, PKK ile AKP'nin aynı tende, aynı bedende, aynı can oldukları tüm çıplaklığıyla su üstüne çıkmıştır. İçiniz burkularak okuduğunuzdan eminki 23 Şubat'ta İmralı canisinin BDP'li bölücülerle yaptıkları konuşmalar, aradan 5 gün geçtikten sonra bir gazete tarafından deşifre edilmiştir. Bu diyaloglar içinde bizim için sürpriz ve şaşırtıcı bir şey yoktur. İmralı canisinden barış incileri, çözüm formülleri, insanlık temennileri bekleyen safdiller, kararmış vicdanlar, taş kalpliler ve zeka özürlüsü bedbahtlar şayet irkilmedilerse erken gelen bu terbiyesiz, aşağılık ve kalleş sözlerle köşeye sıkıştıklarını er ya da geç göreceklerdir. Bizim için BDP'lilerle Öcalan arasındaki görüşmelerin kim ya da kimler tarafından, niçin sızdırıldağının fazlaca bir önemi yoktur. Fakat işin içinde provakatör arayanların, köstebek izi sürenlerin bu sızmada topyekün parmağı olduğu bariz gerçekliktir. AKP zihniyeti Oslo'dan sonra tekrar iş üstünde yakalanmış, siyasi şerefini, kalitesini ve ahlakını tam olarak İmralı'nın köhneliğine gömmüştür. Eğer gerçektende AKP suçlu arıyorsa BDP'ye, BDP derin kulak arıyorsa AKP'ye bakmalıdır" dedi. 

Aynaya baksın

AKP ve BDP'nin 'Türk milletine psikolojik operasyon yaptığını' iddia eden Bahçeli: "Siyasetin bu iki şer cephesi, iblisin bu iki yeryüzü müdavimi Türk milletine psikolojik operasyon tezgahı kurmuş, kamuoyu algısını yönetmek için beraberce kaynattıkları bölücülük kazanına varlığımızı ve hayat hatlarımızı atmışlardır. Öcalan'ın hezeyanlarını yayınlayan gazeteye yönelik olarak, Başbakan'ın kullandığı argo ifadeler aslında suç üstü basılan bir zanlının telaş ve çırpınışıyla eşdeğerdir. Bize kalırsa Başbakan Erdoğan 'batsın böyle gazetecilik' diyerek havanda su dövmeyi bırakmalı, ille de batacak ve yerin dibine geçecek birisini arıyorsa tez elden aynanın karşısına geçip BOP'çuluktan simsiyah kesmiş yüz hatlarına dikkat kesmelidir" diye konuştu.

İçerik konuşulmadı

Bahçeli, İmralı tutanakları olduğu iddia edilen metinlerin içeriğinin yeterince konuşulmadığını öne sürerek şunları söyledi: "İmralı canisi AKP'yi topaç gibi çevirmekte, kum torbası gibi görmekte ve türlü manevralarla kendisine bağlamaktadır. Gelişmeler bize Abdullah Öcalan'ın Başbakan Erdoğan'la siyam ikizi haline geldiğini, aynı tarlanın mahsulü olduğunu ispatlamaktadır. İmralı canisini BDP'lilere açıkladığı görüşleri, her ne kadar sızıntının kim tarafından yapıldığı kadar konuşulmamış, Başbakan Erdoğan hiçbir dolaylı söz dışında bunun yanından bile geçmemiştir. Başbakan Erdoğan İmralı canisinin BDP'lilere hezeyanlar içinde açıkladığı düşüncelerin neresinde kendine bir rol biçmektedir. Bu kepazeliklere onay vermiş, bu şerefsizliğe destek sağlamış mıdır? Başbakan Erdoğan İmralı canisiyle neyi görüşmekte, neyin pazarlığını yapmakta, neleri vaadetmektidir? 14 yıl önce mefta olmuş, kadavra haline dönmüş, sinmiş, bitmiş İmralı kodesine tıkılmış bir katili tekrar Türk milletine ve devletine diklenen ve kafa tutan cürete getiren esas amil Başbakan Erdoğan'ın kapalı kapılar ardında verdiği umutlar mıdır? İmralı canisinin BDP'lilere söyledikleri sürpriz sayılmasa da yenilir yutulur türden değildir."
Editör: Haber Merkezi