Kamalak, Mardin'in Cumhuriyet Meydanı'nda partisince düzenlenen mitingde, İstanbul'un fethinin yıl dönümünü kutladı. Seçime bağımsızlar dışında 15 partinin katılacağını anımsatan Kamalak, kendileri dışındaki bütün partilerin batıcı olduğunu, tamamının AB'ye girmek için bu ülkeyi 51 yıldır kapıda beklettirdiklerini söyledi.
Diğer partilerin "AB", kendilerinin ise "İslam Birliği" söyleminde bulunduğunu ifade eden Kamalak, "Saadet Partisi dışında İslam Birliğini savunan var mı, hepsi Avrupa hayranıdır, materyalisttir, maddecidir, işbirlikçidir, zalimden yanadırlar. Irak'ta katledilen, şehit edilen kardeşlerimiz değil mi? Bundan emin olun, Milli Görüş mutlaka iktidara gelecektir" diye konuştu.

Yeni nesil projeleri doğrultusunda, eğitim kurumlarında Osmanlıca'nın seçmeli ders olmasının öngörüldüğüne dikkati çeken Kamalak, şöyle devam etti: "Bu, ilk adım olacak. Osmanlıca, Türk-İslam medeniyetinin anahtarıdır. Çanakkale'de biz 400 şehit verdik, onların mezar taşlarını okuyabiliyor musunuz? Ama dedelerimizi şehit eden İngilizlerin, Fransızların dilleri sizin çocuklarınıza ortaokulda, lisede mecburi ders olarak okutuldu ve okutulmaya devam ediyor. Biz Osmanlıca'yı ilköğretim birinci sınıfından üniversite son sınıfa kadar seçmeli ders olarak okutacağız. Başkalarının programında Osmanlıca ile ilgili bir paydaya rastlayamasınız. Onların böyle bir endişesi yok.
İmam hatipleri de hatırlarsanız biz açtık ve yine biz açarız. Mardinimizde Osmanlıca'nın ders olarak okutulmasına karşı, Kur'an kurslarımıza tek bir arkadaşımızın karşı çıkacağını sanmıyorum. Gözlerinizin nuru çocuklarınızı, bale, dans, Hristiyanlık, Musevilik kurslarına gönderebilirsiniz ama Kur'an kursuna gönderemiyorsunuz. Buna rağmen zulme destek olursanız, ahirette sizin yakanıza yapışırım."
Mazlumun yanında olduklarını, üniversite öğrenicisinden haraç alınmayacağını ifade eden Kamalak, üniversite harçlarının kaldırılacağını belirtti.
Kamalak, her çocuğun devletin sağlık güvencesi ile dünyaya geleceğini, esnafın bu zalim sisteminin altında ezildiklerini bildiklerini savunarak, "İşçimizin, memurun içinde bulundukları sorunları da biliyoruz. Bu yüzden tıpkı 1996 yılında olduğu gibi işçiye, memura, emekliye ilk etapta yüzde 50 zamla geliyoruz. Bu noktada bize bu kaynağı nereden bulacaksınız diye sorulabilir. Şimdi sorulamıyor. 1996 yılında bize sordular, cevaplarını aldılar. Biz, o parayı IMF kapısını çalmadan, Dünya Bankası yoluna bakmadan bulduk. Biz, havuz sistemini kurduk. Önce de yaptık, gene de yapacağız. Milli Görüşün dışında Mardin'e hizmet geldi mi? Biz yaptık, onlar satıyorlar. Hazıra kondular ve yavaş yavaş satıyorlar. Eğer yetki verirseniz biz, Mardin'i merkez haline getireceğiz" dedi.