Saadet Partisi'nin Seçim Beyannamesi, Büyük Anadolu Otel'de düzenlenen toplantıda açıklandı. Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, toplantıda, 12 Haziran'da yapılacak seçimin, önceki seçimlerden daha önemli olduğunu belirtti.

Türkiye'nin, geleceğine tesir eden bazı sorunlarının bulunduğunu ifade eden Kamalak, "Ahlaki ve manevi değerlerin tahrip edildiğini, milli birlik ve bütünlüğün tehdit altında olduğunu, ülkenin ekonomik açıdan dışa bağımlı hale getirildiğini, ülke kaynaklarının büyük bölümünün yabancıların denetimine geçtiğini, milli gelirin önemli bölümünün yabancı şirketlerce faiz ve kar olarak yurt dışına aktarıldığını, ekonomi rakamsal olarak büyürken halkın yoksullaştığını ve ülkenin geriye gittiğini, dünyanın 17. ekonomisine sahip olunduğu söylenirken gelirin önemli kısmına yabancıların ortak edildiğinden gelişme düzeyi açısından ülkenin 83. sırada olduğunu" öne sürdü.
 

İnsan merkezli yeni anayasa

 
Kamalak, iktidara gelmeleri halinde işçi, memur ve emekli maaşlarına yüzde 50 zam yapacaklarını söyledi.
Din eğitiminin önündeki engelleri de kaldıracaklarını anlatan Kamalak, seçim vaatlerini şöyle sıraladı: "İmam Hatip Liselerinin orta kısmı yeniden açılacak. İnsan merkezli yeni bir anayasa yapılacak. Üniversite harçları kaldırılacak. Mavi Mazot Projesi ile çiftçilere vergisiz mazot dağıtılacak. Zorunlu eğitim 4 artı 4 artı 3 olacak. Osmanlıca, eğitimin her aşamasında seçimlik ders olacak. Beşikten mezara kadar herkese sağlık sigortası yapılacak. Nüfus cüzdanları aynı zamanda sağlık karnesi olacak. Emeklilik için prim ve yaş çelişkisi ortadan kaldırılacak."

Editör: Haber Merkezi