İşçi Partisi Gündoğdu Meydanı'ndaki Türk-İş, DİSK, KESK ve TMMOB tarafından düzenlenen 1 Mayıs kutlamalarına katılmama kararı aldı. 1 Mayıs'ın açılım ve barış süreci için kullanılmak istendiği gerekçesiyle İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Tugay Şen, bugün bir basın toplantısı yaparak İzmir'deki parti ve sendikalara kritik bir soru yöneltti. Şen, 1 Mayıs'ı Bornova Meydanı'nda kutlayacaklarını belirterek, "1 Mayıs'ta İzmir'deki parti ve sendikaların önündeki soru açıktır: Nerede olacaksınız? 1 Mayıs'ta Gündoğdu Meydanı'na Apo posterleri altında mı yürüyeceksiniz, yoksa Bornova Meydanı'na ellerinizde Türk bayraklarıyla mı? İşçiyi hiç kimse Apo posteri altında toplayamaz! Emekçiler, Türk bayrağı altında olacak" diye konuştu.

Barış nerde olacak?

Partilerin ve sendikaların yöneticilerinin bu 1 Mayıs'ta saflarını belirleyeceklerini söyleyen Şen, "Herkese çok önemli bir soru daha: Barış nerde olacak? Emekçilerin ve vatanseverlerin kararlı disiplinli, özgüvenli, aydınlık ve umutlu 1 Mayıs eyleminde mi? Başıbozuk, karanlık, yüzü maskeli lumpenlerin cam çerçeve kırdıkları yıkıcılıkta mı? Nerdesiniz? Bağımsızlık, özgürlük ve kardeşlik cephesinde mi? Yoksa AKP-PKK ortaklığının bozgunculuk, yıkıcılık, emek ve vatan düşmanlığı kumpanyasında mı? Milletin egemenliği, halk yönetimi ve özgürlük için Milli Anayasa cephesinde mi? Yoksa Atlantik ötesinden dayatılan bölücü ve emek düşmanı karşıdevrim ihanetinde mi? 1 Mayıs'ta hangi şarkıyı söyleyeceksiniz? İstiklal Marşı'nı mı? Yoksa ABD'nin orkestra şefliğinde AKP-PKK'nın açılım şarkılarını mı?" dedi.

14.00'da Bornova Meydanı'ndayız


Şen, konuşmasını şu şekilde tamamladı: "İzmir'deki parti, sendikalar ve kitle örgütleri, yönelttiğimiz bu sorulara net bir yanıt vermek zorundadır. Gündoğdu Meydanında Apo posterleri altında 1 Mayıs kutlanamaz. İstiklal Marşı'nın söylenmediği meydanda AKP-PKK'nın "açılım" şarkıları söylenir. Partileri, sendikalarımızı, kitle örgütlerimizi ve tüm yurttaşlarımızı Cumhuriyet İçin Güçbirliği'nin 1 Mayıs günü saat 14.00'te Bornova Meydanı'nda düzenleyeceği mitinge Türk bayraklarıyla katılmaya çağırıyoruz."


Editör: Haber Merkezi