12 Haziran’da yapılacak genel seçim çalışmaları kapsamında ev ziyaretleri yapan Karadağ, son olarak kadın seçmenlerle buluştu. Gittiği her yerde yoğun ilgi ile karşılanan CHP İzmir Birinci Bölge Milletvekili aday adayı Karadağ, vatandaşlara partisinin ve kendisinin projelerini anlatarak, yapılacak seçimde CHP’nin İktidarına destek vermek için herkesi göreve çağırdı.

 
Aile Sigortası’yla Yoksulluğa Son Vereceğiz

Seçim çalışmaları kapsamında ev ziyaretini Evka semtinde gerçekleştiren Karadağ, burada kadın seçmenlere partisinin “Aile sigortası” projesini anlattı. Karadağ, Aile Sigortasının Türkiye’deki kalkınmaya büyük bir faydası olacağını, artık kimsenin yatağına aç girmeyeceğini ifade ederek şöyle konuştu:  “Aile sigortası modeline göre, en yoksul ailelerde ortalama aylık ödeme 600–700 lira olacak. Farklı yoksulluk düzeyleri, yaşam yeri farklılıkları, çocukları, yaş ve eğitim durumları, ailenin sosyal desteklere erişimi ve gelirine göre aylık 125 ila 1254 TL arasında değişen tutarlarda ödenecek. Bu para her ay ailenin reisi olarak görülen kadınların banka hesabına yatırılacak.” dedi.

Türkiye de 3 milyon yoksul ailenin olduğunun da altını çizen CHP İzmir Birinci Bölge Milletvekili aday adayı Ayten Karadağ, “Projemizin hayata geçmesiyle Aile Sigortası’ndan 5.5 milyon yetişkin, 6.5 milyon çocuk, 1.1 milyon yaşlı ve 600 bin engelli yurttaş yararlanacak. Yardımların tek elden yürütülmesi için ‘Aile Sigortası Kurumu’ oluşturulacak. Kurumun çalışma şekli de hakkaniyet sistemi üzerine kurulacak. En yoksul grupta yer alan ancak çocuğu bulunmayan iki yetişkinin alacağı aylık tutar 250 TL. Yardım alacak aile en yoksul grupta yer alıyorsa iki ebeveynin dışında hanede 6 çocuk ve 1 yaşlı varsa ve çocuklardan biri de yüzde 70’ in üzeride özürlü ise alınacak tutar 1.254 TL ye kadar yükselecek. CHP, aile sigortasını hayata geçirerek, sadaka dağıtan devletten sosyal devlete geçişin önemli basamaklarından birini inşa edeceğini iddia ederek, Aile sigortası, devletin ailelere, kimseye muhtaç olmadan yaşayabilmeleri için sağladığı gelirdir.” şeklinde konuştu.

 
Zaman Kadınların Siyasette Var Olma Zamanı

Kadınların siyasetin en temel unsuru olduğunu da belirten Karadağ, Kadınlar yaşamın her alanında dik duran, dürüst davranan, halkın onurunu kendi onuruymuş gibi korumaya çalışan, sorunlarının çözümü yolunda yar gücüyle çalışan bireylerdir. Kadınlar el ele verdiğinde üstesinden gelemeyeceği is yoktur. 12 Haziran seçimlerinde kadınların ayak sesi duyulacaktır. Artık değişim zamanıdır. Artık Kadınların daha güçlü olma zamanıdır. Çiftçisiyle, esnafıyla, işçisiyle, memuruyla ve en önemlisi kadını ve erkeğiyle İzmirlinin birlik olma günüdür. Bu birliktelikte tüm halkımızdan destek istiyorum’’ şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi