CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki Bude Ekin Sanat Galerisi'nde 15 ressam ve 1 heykeltıraşın eserlerinden oluşan karma sergisini gezdi. Sergiden ayrılırken basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Bedelli Askerlik Yasası'nın Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesiyle ilgili henüz bir karar vermediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Hukukçu arkadaşlarımız inceliyor. Anayasaya aykırılık görülürse tabii ki Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, CHP Milletvekili Rıza Türmen'in yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götürebilecekleri yönünde açıklamaları olduğunun hatırlatılması üzerine, "Daha o konuda bir karar vermiş değiliz. Rıza Bey açıkladı. O konuyu hukukçu arkadaşlarımız inceliyorlar. Anayasaya aykırılık görülürse tabii ki Anayasa Mahkemesine götüreceğiz doğal olarak" dedi.

1982 doğumlu olan oğlu Kerem Kılıçdaroğlu'nun bedelli askerlikten yararlanmayacağını da söyleyen Kılıçdaroğlu "Onun askere gitmesini istiyorum. Bu düşüncemi kendisiyle konuştum" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi